27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilier din Senat, prins cu şpagă primită de la un gorjean

Consilier din Senat, prins cu şpagă primită de la un gorjean

Un consilier în cadrul Senatului României a ajuns în arest pentru că a cerut mită unui om de afaceri din Târgu Jiu. Angajatul statului a pretins că are influenţă la companiile Conpet şi Enel pentru încheierea unor contracte de achiziţie de fier vechi cu firma afaceristului din Gorj.
Potrivit anchetatorilor, Vasile Zosim a primit în total suma de 43.500 de lei de la afaceristul Ion Rădulescu, zis Ciupilan. Poliţiştii l-au ridicat marţi noapte pe suspect de la locuinţa sa din Bucureşti şi l-au adus la auderi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. „La data de 10.05.2016, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA.) – structura centrală și Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Gorj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul București, la domiciliul suspectului Z.V., iar la finalizarea activității l-au condus pe acesta la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Lucrătorii SJA Gorj au fost delegați de procuror să desfășoare activități în cauză, iar în urma probelor administrate s-a procedat la reținerea suspectului Z.V., consilier parlamentar în cadrul Senatului – Direcția Generală Control Juridic și Securitate Internă, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență“, potrivit Direcţiei Generale Antocorupţie, care s-a implicat în organizarea flagrantului.
Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în perioada 2013-2014, suspectul a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale suma totală de 43.500 de lei, lăsând să se creadă că are influență asupra conducerii unei companii energetice și a unei companii de transport petrolier, pentru încheierea unor contracte de achiziție a unor transformatoare scoase din uz și deșeuri metalice, la prețuri preferențiale.
Vasile Zosim, expert parlamentar la Parlamentul României, angajat al Direcţiei Juridice din Senat, a fost prezentat ieri Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, anterior primirii sumei de bani, suspectul beneficiase tot din partea afaceristului din Târgu Jiu de parfumuri şi băuturi alcoolice în valoare de 1.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS