14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPremii pentru elevii din şcolile speciale craiovene

Premii pentru elevii din şcolile speciale craiovene

Mai mulţi elevi înscrişi în învăţământul special au obţinut în ultimele săptămâni premii importante la competiţiile la care au participat.

Adrian Constantin, elev la Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ din Craiova, a câştigat locul I la Concursul Made for Europe „Schimbă Lumea“, ce s-a desfăşurat în urmă cu câteva zile la Satu Mare. Adrian este elev în clasa a X-a şi şi-a prezentat proiectul în limbaj mimico-gestual, ajutat de un interpret. „Elevul a obţinut un punctaj de 2.029 de puncte, din 113 proiecte europene prezentate, acestea fiind selectate la rândul lor dintr-un total de 2.400 de proiecte la fazele judeţene. Primele zece punctaje au obţinut locul I. Adrian Constantin a prezentat ca şi produs în concurs «Magazinul ON – Line No Limit Network», pe care peste 50 de tineri cu dizabilităţi comercializează produse de artă realizate chiar de ei (adresa magazinului www.shop.nolimit-network.com – n.r.). Produsul este parte din proiectul «European network of social economy initiatives for adults with disabilities-NO LIMIT»“, a precizat Ionuţ Smarandache, profesor la Liceul „Beethoven“ din Craiova.

„Aceşti copii au dovedit încă o dată că singura surditate adevărată este surditatea minții“

Şi elevii Şcolii Speciale „Sf. Vasile“ din Craiova s-au întors cu premii de la Concursul naţional pentru elevii cu deficienţe de auz care s-a desfăşurat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan“ din Vaslui. În competiţie s-au înscris reprezentanţii a 14 centre de educaţie incluzivă din ţară, care s-au întrecut în arta picturii şi desenului, la limba şi literatura română, matematică, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Din Şcoala Specială „Sf. Vasile“ au participat şapte elevi, la toate disciplinele de concurs, care s-au întors acasă cu rezultate foarte bune. Locul I la matematică, clasa a VII-a, a fost obţinut de elevul Robert Alin Firu; locul II la matematică, clasa a VIII-a, a fost obţinut de eleva Ana-Maria Firu; locul III la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor la clasa a VIII-a a fost obţinut de eleva Bianca Briceag. Şi la educaţie plastică, Ştefania Bordei, elevă în clasa a VIII-a, a obţinut locul III, iar Damaris Burtea, elev în clasa a VII-a, menţiune. „Elevii noștri sunt talentați și la dans. La Concursul Național de Dans «Împreună pentru Viitor» – faza interjudețeană, din cadrul programului Strategia Națională de Acțiune Comunitară, din data de 16 aprilie 2016, organizat la Centrul Multifuncțional Craiova de ISJ Dolj și școala noastră, echipa de dans modern s-a clasat pe locul I și cea de dans tradițional pe locul II, dintr-un număr de zece echipaje participante din regiunea Oltenia. Ambele vor merge la faza națională. Echipele de dans sunt alcătuite din elevi din școala noastră și elevi din şcolile de masă aflate în parteneriat cu noi, respectiv LT «Henri Coandă» şi Colegiul Tehnic de Arte și Meserii «Constantin Brâncuși». Aceşti copii au dovedit încă o dată că singura surditate adevărată este surditatea minții“, a declarat profesor Florentina Cornea, director la Şcoala Specială „Sf. Vasile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS