11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi elevi, accidentaţi pe o trecere de pietoni de lângă ISJ

Doi elevi, accidentaţi pe o trecere de pietoni de lângă ISJ

Doi minori au fost accidentați vineri după-amiază de un autoturism pe o trecere de pietoni din apropierea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Copiii sunt elevi în clasa a II-a la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu“ din Târgu Jiu și s-au angajat în traversarea străzii, însă nu au fost observați la timp de conducătorul unui autoturism.
Potrivit lui Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Judeţului (IPJ) Gorj, copiii au fost preluați de o ambulanță fiind transportați la spital.
Unul dintre ei a suferit leziuni la un picior, iar celălalt în zona feței. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că șoferul, în vârstă de 65 de ani, din Târgu Jiu, nu consumase băuturi alcoolice. Polițiștii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
„Un conducător auto în vârstă de 65 de ani din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din localitate, a acroşat doi minori, ambii în vârstă de nouă ani, care se angajaseră în traversarea regulamentară a străzii. În urma impactului, minorii au suferit leziuni şi au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto este cercetat pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Primăria Târgu Jiu chiar montase în zonă benzi de cauciuc pentru limitarea vitezei.
Limitatoarele de viteză de dimensiune mare fuseseră montate la mică distanţă de locul unde s-a produs accidentul de vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS