Acasă Local Dolj Fostul primar din Deveselu, judecat pentru fapte de corupție

Fostul primar din Deveselu, judecat pentru fapte de corupție

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Beciu, fostul primar al comunei Deveselu, Olt. În același dosar a fost trimisă în judecată și contabila Primăriei Deveselu, care este acuzată că și-a achitat un credit din bugetul comunei.
Anchetatorii au reținut că „Beciu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Deveselu, Olt, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în perioada ianuarie 2008 – iunie 2012, în cursul a 36 de luni, a dispus în mod abuziv şi contrar dispoziţiilor legale acordarea unor sporuri de dificultate (pentru 12 luni din cursul anului 2008), de dispozitiv (pentru 22 de luni din perioada martie 2008 – decembrie 2009) şi sporuri pentru condiţii vătămătoare (pentru 32 de luni din perioada august 2008 – iunie 2012), cauzând un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu şi, totodată, obţinând un folos material necuvenit pentru sine şi pentru alţi angajaţi ai primăriei ce au primit sporuri ilegale, în sumă totală de 85.534 lei“.
În schimb, Florica Ignat, contabila primăriei, este acuzată că, timp de aproape cinci ani, a achitat două credite din bugetul comunei. „În sarcina inculpatei Ignat Georgeta Florica s-a reţinut că, în calitate de contabil angajat în cadrul Primăriei Deveselu, Olt, în perioada decembrie 2006 – mai 2012, în cursul a 56 de luni consecutive, prin întocmirea şi înaintarea documentelor contabile, a dispus în mod abuziv plata ratelor la două credite de nevoi personale pentru sine şi pentru martora Criveţ Rodica, direct din contul de trezorerie al UATC Deveselu şi fără a fi reţinute din salariile aferente, cauzând un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu în sumă totală de 45.720 lei“, au explicat procurorii olteni.
Cei doi inculpați sunt acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, faptă asimilată celor de corupție în Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.
Anchetatorii au mai precizat că s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri aflate în proprietatea inculpaţilor şi a membrilor familiilor acestora.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version