11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRomeo şi Julieta dintre noi...

Romeo şi Julieta dintre noi…

„Romeo şi Julieta“, o piesă de teatru jucată de oameni obişnuiţi, este proiectul propus de Compania Parrabbola din Marea Britanie, Teatrul Național „Marin Sorescu“ și Compania Teatrulescu în cadrul Festivalului Shakespeare. Oameni obişnuiţi, a căror singură experienţă legată de teatru a fost cea de spectatori, au avut curajul să accepte provocarea de a deveni actori. Aşa s-a născut primul proiect de teatru comunitar itinerant. „Ceea ce e diferit la abordarea noastră asupra textului «Romeo și Julieta» este faptul că e jucat de oamenii din comunitate pentru oamenii din comunitate. Nu a trebuit să vină la teatru să vadă Shakespeare, Shakespeare a venit la ei. Craiova este un oraș care ne-a oferit diferite spații, iar spectacolul pune într-o lumină nouă clădirile, zonele în care se joacă piesa. Oamenii care vor veni cu noi pe traseul spectacolului vor vedea dintr-o altă perspectivă locurile pe care le cunosc“, a precizat regizorul piesei, Philipp Parr.
„Romeo și Julieta“ se va juca sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 13.00, duminică, 24 aprilie, ora 13.30, și luni, 25 aprilie, ora 14.30. Locul de întâlnire anunțat de organizatori este Teatrul Național „Marin Sorescu“.
Compania Parrabbola realizează spectacole de teatru peste tot în lume, lucrând cu comunităţi variate. Philip Parr este director de festivaluri, regizor de teatru şi operă. A fost fondatorul şi Directorul Artistic al Spitalfields Market Opera, directorul Festivalului Swaledale, al Festivalului Shakespeare din Bath şi programator cultural pentru Festivalul Bloomsbury.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS