Polițiștii de la Rutieră au stabilit că șoferul BMW-ului a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive (Foto: Claudiu Tudor )

Trei persoane și-au pierdut viața și un copil de trei ani a fost rănit în urma unui accident violent produs ieri-dimineață, în jurul orei 2.30, la intrarea în localitatea doljeană Braniște.
Polițiștii Biroului Rutier Craiova au stabilit că Florin Durach, de 33 de ani, din municipiu, care conducea un BMW pe DN 56 dinspre Calafat către Craiova, la intrare în localitatea Braniște a pierdut controlul direcţiei, a trecut printr-un gard de protecție și s-a răsturnat în afara drumului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj a trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare și două ambulanțe SMURD, iar Serviciul Județean de Ambulanță Dolj a trimis o autospecială, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru șofer și pentru Vasile Mișu, de 23 de ani, pasager în BMW, care au murit pe loc.
Geta Mișu, de 21 de ani, a fost preluată de o ambulanță și transportată în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova, unde a decedat. La aceeași unitate medicală a fost transportat și un băiat de trei ani, care a scăpat numai cu leziuni ușoare.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că șoferul a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive, dar şi a carosabilului umed.
„Din primele cercetări ale polițiștilor s-a stabilit faptul că D. Florin, de 33 de ani, din Craiova, a condus un autoturism pe DN 56, din direcţia Calafat către Craiova, iar din cauza vitezei excesive şi a carosabilului umed a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Aceștia din urmă au mai explicat că ofițerii de la Rutieră continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest accident.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.