Acasă Local Dolj Elevi din Dolj, premiați pentru calificările la olimpiade

Elevi din Dolj, premiați pentru calificările la olimpiade

-

Elevii Radu Mircea, Bogdan Iordache și Dragoș Tărăban, olimpici la informatică, alături  de membrii asociației Contab Etic Expert și de profesorul de informatică Marius Nicoli  de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova (Foto: Claudiu Tudor)
Elevii Radu Mircea, Bogdan Iordache și Dragoș Tărăban, olimpici la informatică, alături
de membrii asociației Contab Etic Expert și de profesorul de informatică Marius Nicoli
de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova (Foto: Claudiu Tudor)

Ieri, în cadrul ședinței cu directorii unităților școlare din județul Dolj, elevi care au făcut performanțe la olimpiadele școlare au fost premiați de asociația Contab Etic Expert, care le-a oferit acestora o excursie la munte. „Au fost premiați elevii care au obținut premii la olimpiadele de informatică, matematică și economie. Sunt copii de la Colegiile «Frații Buzești», «Carol I» și «Elena Cuza». Aceștia sunt Răzvan Drăghici, Pavel Bețiu, Cristian Pătrașcu, Andrei Spătaru, Andrei George Turcu, Mircea Radu, Lemeni Codruț, Bogdan Iordache, Dragoș Tărăban și Andreea Deselnicu“, a precizat Lilia Dumitru, președintele asociației care a premiat elevii.
La premiere au fost doar unii dintre elevii care au făcut performanță la informatică, restul fiind plecați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Pentru unul dintre olimpici, anul acesta a fost înregistrată prima performanță la informatică. „Am luat locul I la faza județeană și medalia de argint la naționala de informatică. Este prima performanță la această disciplină și doresc să-i mulțumesc profesorului Marius Nicoli. Până anul trecut participam la olimpiada de matematică, ultimul premiu fiind medalia de bronz“, a declarat Mircea Radu, elev la Colegiul Național „Frații Buzești“. Alt elev, Bogdan Iordache, care a obținut singura medalie de aur de anul acesta, nu este la prima performanță. „Sunt pasionat de informatică din gimnaziu. Anul acesta am ocupat locul IV și am obținut medalie de aur la olimpiada națională. M-am calificat și în lotul lărgit al României pentru faza internațională. Premierea aceasta contează destul de mult pentru că reflectă recunoașterea muncii depuse“, a spus olimpicul care este în clasa a XI-a Colegiul Național „Frații Buzești“.
Premiile de la olimpiade au fost folosite de alt elev pentru a fi admis la universități de peste graniță. „Anul acesta am luat medalie de bronz la faza națională a olimpiadei de informatică și locul I la faza județeană. Calificări am obținut în clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a și pe perioada liceului. Au fost foarte utile pentru că, acum, în clasa a XII-a, am încercat și am reușit să fiu admis la universități din Marea Britanie. Îmi doresc să fiu informatician. După ce voi lucra destul de mult peste graniță mă voi întoarce aici pentru a înființa o firmă și pentru a da țării ceea ce mi-a oferit“, a spus Dragoș Tărăban, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova. De asemenea, pentru performanțele obținute a fost premiat și profesorul de informatică Marius Nicoli de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.