16.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Contractul de la centura oraşului, verificat de DNA

Contractul de la centura oraşului, verificat de DNA

-

Procurorii verifică documentaţiile pentru noua centură a oraşului Târgu Jiu
Procurorii verifică documentaţiile pentru noua centură a oraşului Târgu Jiu

DNA verifică mai multe lucrări ale Companiei Naționale de Drumuri, printre care și cea a noii centuri ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Potrivit unor surse judiciare, lucrările la centura municipiului nu s-ar încadra nici în valoarea contractului și nici în timp. Valoarea contractului este de 151 de milioane de lei. Ancheta ar fi fost declanşată ca urmare a rezultatelor unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, care menţionează că lucrarea nu se va încadra în valoarea din contract și, în plus, va fi o depășire a termenului stabilit cu beneficiarul, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Ion Tudor, şeful secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că nu i-au fost solicitate nici un fel de date de către Direcţia Naţională Anticorupţie: „Noi nu avem prea multe atribuţii legate de acest contract. Licitaţia a fost la Bucureşti. Există un consultant care urmăreşte lucrările şi face raportări. Noi ţinem legătura cu administraţia locală. Dacă avem de făcut observaţii le transmitem Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Nu putem verifica deloc calitatea lucrării. Verificăm dacă se respectă culoarul, dorinţele oamenilor care sunt sau vor fi expropriaţi. Din câte ştiu, lucrarea ar trebui să fie gata în doi ani“. Licitaţia pentru noua centură a fost câştigată de firma italiană Collini Lavori.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.