Acasă Local Dolj „Poveștile noastre, povestea Craiovei“ cu dr. Rodica Mixich

„Poveștile noastre, povestea Craiovei“ cu dr. Rodica Mixich

-

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ organizează joi, 21 aprilie, de la ora 18.00, o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei“. Invitată este dr. Rodica Mixich, specialistă în medicină de laborator. Aceasta va povesti cum a venit în Craiova, va evoca figuri ale unor doamne venerabile ale urbei din acele vremuri, va aminti despre neamul de preoți bănățeni din care se trage și care au cunoscut un membru al familiei Mihail, dar va vorbi și despre emigrația italienilor veniți să lucreze pe marile moşii din Oltenia ca muncitori agricoli, începând cu anul 1883. Rodica Mixich a susținut, în 2009, un doctorat cu titlul „Genealogie şi demografie istorică în comunităţile catolice din sud-vestul României“ și, cu ocazia documentării, a găsit în arhive numeroase informații despre italienii stabiliți la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX în Craiova și în localități din împrejurimi: Cernele, Breasta, Șimnic, Işalniţa, Bucovăț, Balta Verde, Terpezița, Izvoru Rece. După expunerea sa, Rodica Mixich va răspunde întrebărilor și va dialoga cu cei interesați. Moderatorul întâlnirii este Cornel Mihai Ungureanu, iar intrarea la eveniment este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.