22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDistribuitor de etnobotanice, eliberat condiționat din pușcărie

Distribuitor de etnobotanice, eliberat condiționat din pușcărie

Pîrvu a fost eliberat condiționat după ce a executat un an și două luni din pedeapsa de un an și opt luni primită în ianuarie 2015
Pîrvu a fost eliberat condiționat după ce a executat un an și două luni din pedeapsa de un an și opt luni primită în ianuarie 2015

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât joi să-l elibereze condiționat din penitenciar pe Cosmin Pîrvu, zis Coco, condamnat în ianuarie 2015 la un an și opt luni de închisoare pentru operațiuni cu etnobotanice.

Craiovenii Andrei Din­­­­­că, Dragoş Doroban­­ţu, zis Pif, Ra­­du Mîrşan, zis Duki, Cristian Du­mi­tru, poreclit Dinamo, Ştefăniţă Marta, zis Oaie, Mădă­lin Curteanu, zis Hazard, Cosmin Pîr­vu, poreclit Coco, Ionuţ Cio­roianu şi Adrian Caitanovici, zis Mâţu, au fost reţinuţi pe 3 iulie 2012, după o acţiune de amploare a ofiţerilor antidrog ai BCCO Craiova şi a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. În după-amiaza aceleiaşi zile, oamenii legii au prins în flagrant cinci dintre membrii grupului, care tocmai ridicaseră un colet ce conţinea 700 de grame de substanţe etnobotanice, pe care îl primiseră de la Bucureşti. După prinderea în flagrant, anchetatorii au făcut percheziţii atât la locuinţele celor cinci, cât şi în alte cinci locaţii, fiind găsite şi ridicate aproximativ 1.200 de grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete conţinând substanţe cu efect psihoactiv. Procurorii DIICOT au stabilit că, până când le-au „spart“ gașca, membrii grupului au vândut cantități importante de substanţe etnobotanice în Craiova, cercetările în acest dosar fiind începute în urma sesizărilor făcute de medicii Spitalului de Urgenţă, unde au ajuns mai mulţi consumatori de etnobotanice.
Ulterior, Tribunalul Dolj a emis pe numele celor nouă tineri mandate de arestare preventivă pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în variantă agravantă. Şapte dintre inculpaţi au fost eliberaţi din arest pe 25 octombrie 2012, iar ultimii doi, Pîrvu şi Curteanu, au părăsit arestul pe 21 noiembrie același an. Inculpații au fost deferiţi justiţiei în noiembrie 2012, iar pe 20 martie 2014 au fost găsiți vinovați și condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Craiova. Mădălin Curteanu şi Cristian Dumitru au primit câte doi ani de închisoare cu executare, în timp ce Cosmin Pîrvu a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, tot cu executare. Ceilalţi şase inculpaţi au fost condamnaţi la câte un an şi patru luni de închisoare, însă cu suspendare. În plus, instanța a dispus confiscarea întregii cantități de materiale vegetale ridicate de ofițerii antidrog, dar și a două cântare electronice ridicate de la domiciliul lui Andrei Dincă. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpaţi, iar la sfârșitul lunii ianuarie 2015, Curtea de Apel Craiova a respins apelurile acestora, astfel că ei au rămas cu pedepsele date de Judecătoria Craiova în martie 2014.
Începând din noiembrie, anul trecut, Cosmin Pîrvu a formulat mai multe cereri de eliberare condiționată din penitenciar, însă toate i-au fost respinse de Judecătoria Craiova. Ultima i-a fost respinsă pe 11 februarie, însă hotărârea judecătoriei a fost contestată la Tribunalul Dolj, instanță care a hotărât, joi, să admită propunerea de eliberare condiționată formulată de Penitenciarul Pelendava pentru condamnatul Cosmin Pîrvu. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă, astfel că Pîrvu a fost pus în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS