15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSoclurile personalităților Craiovei, transferate la RAADPFL

Soclurile personalităților Craiovei, transferate la RAADPFL

Soclurile statuilor care formau Aleea Personalităților vor ajunge de pe câmp în depozitul RAADPFL (Foto: Traian Mitrache)
Soclurile statuilor care formau Aleea Personalităților vor ajunge de pe câmp în depozitul RAADPFL
(Foto: Traian Mitrache)

În ediția din 29 martie, în articolul „Soclurile personalităților Băniei – lăsate în mizerie și păzite cu parul“, Gazeta de Sud relata modul în care au fost depozitate piedestalurile statuilor care au format Aleea Personalităților din Craiova, desființată pentru a face loc parcării subterane. Statuile au rămas atunci în curtea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ (RAADPFL), dar soclurile au fost lăsate în grija constructorului parcării, Mitliv Craiova, care a închiriat un teren privat pentru a le depozita. După ce GdS a descris felul în care au fost lăsate piedestalurile care au susținut statuile unor personalități precum Nicolae Romanescu, Constantin Brâncuși, Traian Demetrescu, Marin Sorescu sau Theodor Aman, adică aruncate la grămadă printre moloz, fiare vechi și bălegar, Mitliv a început transferul acestora.
Ieri, unele dintre socluri dispăruseră, iar celelalte, așezate unele peste altele și vizibil degradate, așteptau să fie ridicate de pe terenul viran de la marginea Craiovei, unde au zăcut o bună perioadă de timp. Destinația: RAADPFL. „Am bătut palma cu Mitliv și am întocmit procesul-verbal de predare-primire a acelor socluri. Am început să le preluăm și deja ni s-au adus patru dintre ele, pe care le-am pus în curtea interioară din Parcul «Romanescu», unde avem depozitul. O să le aducem pe toate aici, să vedem pe unde le facem loc“, a precizat directorul RAADPFL Craiova, Aurelia Filip. Aceasta a mai menționat că transportul se va face pe cheltuiala Mitliv, iar dacă soclurile sunt degradate, ele vor fi refăcute. „Nu este o problemă că s-au mai degradat. Le refacem repede cu meseriașii noștri“, a punctat Aurelia Filip. Directorul RAADPFL a mai spus că, deocamdată, nu se știe unde vor fi reamplasate statuile care au format Aleea Personalităților, primăria urmând să aleagă un loc pentru acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS