17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu apărut primele oferte de Paște, în Rânca

Au apărut primele oferte de Paște, în Rânca

În ultimii ani, sute de persoane preferă Rânca drept destinaţie de Paşte
În ultimii ani, sute de persoane preferă Rânca drept destinaţie de Paşte

Cabanierii şi proprietarii de pensiuni din Rânca au făcut publice primele oferte de Paşte. Mai este o lună până la sărbătoarea respectivă, iar primii clienți au apărut deja. În ciuda faptului că este o sărbătoare care se petrece de regulă, în familie, în ultimii ani sute de persoane preferă Rânca drept destinaţie de Paşte, iar în zonă, după cum se cunoaşte, există şi o biserică, unde an de an se oficiază slujba pascală şi de unde credincioşii pot lua lumină şi Paşti. Aşadar, toate pregătirile de acasă referitoare la Sărbătoarea Paştelui pot fi lăsate deoparte, având în vedere ofertele transmise deja de operatorii de turism şi de pensiunile şi cabanele din Rânca. Iar după cum arată meniul şi condiţiile de cazare la majoritatea pensiunilor şi hotelurilor de zona montană amintită, ze­ci de familii au făcut deja re­­zervări pentru a petrece Sărbătorile Pascale la cota 1.650.

Oferte pentru toate buzunarele

Există pensiuni care oferă tot felul de facilităţi, începând cu o zi gratuită de cazare, de Paşte, sau un meniu specific sărbătorii. De asemenea, există posibilitatea închirierii de camere, iar meniul să fie stabilit de cei care vor prefera să îşi petreacă sărbătorile la munte. De exemplu, una din pensiunile din Rânca oferă, pentru 385 de lei de persoană, trei nopţi de cazare în perioada 29 martie – 2 mai, micul dejun, prânzul şi masa festivă. La masa festivă nu vor lipsi mielul, friptura de berbecuţ, sarmalele, păstrăvul la grătar, pasca şi alte preparate specifice sărbătorilor.
Pentru cei care vor alege doar cazarea, există varianta la majoritatea pensiunilor de a-şi pregăti singuri petrecerea de Paşte.
De asemenea, Paştele la Rânca ar putea fi o alegere mai mult decât potrivită, mai ales că drumarii iau în calcul deschiderea oficială a Transalpinei până la 1 mai, în funcţie şi de cât de repede vor creşte temperaturile şi se va topi zăpada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS