13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPosturi puține pentru titularizare în Dolj

Posturi puține pentru titularizare în Dolj

Janina Vașcu, președintele comisiei județene pentru mobilitatea personalului didactic, a anunțat că s-a actualizat lista normelor și fracțiunilor de norme didactice din județul Dolj
Janina Vașcu, președintele comisiei județene pentru mobilitatea personalului didactic, a anunțat că s-a actualizat lista normelor și fracțiunilor de norme didactice din județul Dolj

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat o nouă listă cu posturile vacante din unitățile școlare. Deși sunt peste 1.000 de coduri, președintele comisiei de mobilitate, Janina Vașcu, susține că posibilități de titularizare pentru anul școlar următor există doar pentru cei care au ca specializare educatoare, învățător sau profesor de educație fizică și sport și muzică instrumentală.

În județul Dolj, anul acesta sunt puține posturi didactice vacante. Drept dovadă stă faptul că unii dintre profesorii titulari care au fost restructurați nu și-au mai găsit o catedră vacantă. În aceste situații, cadrele didactice care nu au ocupat un loc în ședințele pentru soluționarea restrângerilor trebuie să participe la etapele următoare de mobilitate, iar repartizările care se vor face vor fi valabile doar pentru un an școlar.
„Avem 11 cadre didactice nesoluționate la restrângerea de activitate care au făcut cerere și urmează să fie soluționate în etapele următoare prin detașarea în interesul învățământului. Cei mai mulți sunt la disciplina limba și literatura română și la matematică“, a precizat inspectorul școar general adjunct, Janina Vașcu, președintele comisiei județene de mobilitate.
De altfel, la disciplinele la care s-au făcut restructurări anul acesta nu vor fi posturi titularizabile.

Mai multe posturi pentru învățători

Reprezentanții ISJ Dolj spun că posturile didactice publicate în această perioadă sunt valabile și pentru sesiunea de concurs din vară, iar pentru titularizare cele mai mari șanse le au cei care au ca specializări educatoare, învățătoare, profesor pentru educație fizică și sport și muzică instrumentală. Pentru învățători au mai fost create șapte catedre. „În acest moment am publicat lista tuturor posturilor și fracțiunilor de posturi. Sunt 1.000 de coduri. Există diferențe între ce am publicat inițial în aplicația titularizare 2016 și ceea ce se regăsește acum, deoarece s-a încheiat prima etapă de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare în urma căreia au mai fost aprobate în unele unități școlare clase, apărând astfel tot șapte posturi în aplicație. Cele mai multe posturi titularizabile se regăsesc la învățământul preșcolar, primar și la educație fizică și sport și muzică instrumentală“, a precizat inspectorul școlar general adjunct, Janina Vașcu. Unitățile școlare care au posturi noi pentru învățământ primar sunt Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Școala gimnazială „Decebal“, Colegiul Național „Carol I“ și Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova. Potrivit inspectorilor școlari, în acest an norme și fracțiuni de norme vacante sunt și la Liceul „Voltaire“, care a intrat în rețeaua școlară a județului Dolj.
Posturile vacante vor fi puse însă și la dispoziția cadrelor didactice titulare care vor să se pretransfere prin schimb cu alt cadru didactic sau prin acordul unităților școlare. Cererile pentru acest demers se depun până pe 30 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS