11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostă administratoare de asociație, condamnată la doi ani de închisoare

Fostă administratoare de asociație, condamnată la doi ani de închisoare

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să o condamne la doi ani de închisoare cu executare pe fosta administratoare a Asociaţiei de Proprietari nr. 10 Rovine, acuzată că a băgat în propriile buzunare aproape 350.000 de lei din banii proprietarilor.
Este vorba de craioveanca Elena Pîrvulescu, de 42 de ani, trimisă în judecată în mai 2013 pentru comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj precizau, în februarie 2013, că în urma cercetărilor făcute de ofițerii de la Investigarea Fraudelor s-a stabilit că, în perioada 2006 – 2010, cât a îndeplinit funcţia de administrator la Asociaţia de Proprietari nr. 10 Rovine, femeia şi-a însuşit din gestiune suma totală de 341.747 de lei. „Modalitatea de comitere a faptei a constat în ţinerea unei evidenţe contabile duble, respectiv înregistrarea în mod intenţionat în registrul de casă zilnic a unor sume mai mici faţă de cele încasate pe bază de chitanţă, precum şi prin nepreluarea soldurilor zilnice reale“, au precizat polițiștii doljeni.
Elena Pîrvulescu a fost reținută pe 27 februarie 2013, iar o zi mai târziu a fost dusă la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins propunerea anchetatorilor și a dispus ca inculpata să nu părăsească municipiul Craiova. Ulterior, în mai 2013, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a inculpatei. Joi, pe 17 martie, magistrații de la Judecătoria Craiova au găsit-o vinovată și au condamnat-o pe inculpată la doi ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de delapidare. În schimb, femeia a fost achitată pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În plus, Elena Pîrvulescu a fost obligată să achite Asociaţiei de Proprietari nr. 10 Rovine suma totală de 349.353 de lei drept despăgubiri materiale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
După condamnarea fostei administratoare, președintele Asociaţiei de proprietari nr. 10 Rovine, Ștefan Tudor, a precizat pentru GdS că Elena Pîrvulescu nu a achitat până acum nici un leu din „gaura“ făcută în bugetul asociației, dar și că, din câte știe, inculpata nu mai are nici un bun pe numele ei. În aceste condiții, recuperarea pagubei ar fi aproape imposibilă. „Nu s-a recuperat nici un leu până acum. Mai puțin contează dacă face pușcărie. Pe noi ne interesează banii. A fost învățată de cineva, pentru că nu mai are nimic pe numele ei. Zero lei și zero bani“, a precizat Ștefan Tudor. Potrivit Codului Penal, delapidarea reprezintă însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează și se pedepseşte cu închisoarea de la doi la șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS