Craioveancă de 37 de ani în cazul căreia a fost confirmat săptămâna trecută diagnosticul de gripă porcină a decedat. Femeia a fost internată timp de mai multe zile în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova (SJU). Din momentul internării pacienta a primit tratament complex, însă nu a mai putut fi salvată. „Pacienta a fost internată la noi în spital. Institutul «Cantacuzino» a confirmat diagnosticul de gripă porcină pe 16 martie. A primit tratament complex, dar starea acesteia a fost foarte gravă și a decedat“, a declarat dr. Bogdan Fănuță, managerul  Spitalului Județean de Urgență Craiova (SJU).
La SJU Craiova se află în prezent alți doi pacienți suspecți de gripă porcină. Aceștia au fost trimiși weekendul trecut din județul Olt la Spitalul Județean Craiova. În cazul celor doi s-au trimis probe la Institutul „Cantacuzino“ pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului de gripă porcină, însă rezultatele urmează să fie primite în zilele următoare.
La nivel național, până pe 6 martie au fost confirmate 67 de decese cu virus gripal, dintre care 63 cu A(H1) sezonier şi patru cu AH3.

Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.