16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDuminici de poezie în teatru, cu Ion Mureșan

Duminici de poezie în teatru, cu Ion Mureșan

(Foto: www.cotidianul.ro)
(Foto: www.cotidianul.ro)

Poetul Ion Mure­șan (foto) este invitatul lui Nicolae Coande la Teatrul Național Craiova. Duminică, 27 martie, de la ora 11.00, Ion Mureșan va citi din poezia sa și se va confesa în fața publicului craiovean în cadrul proiectului cultural „Duminici de poezie în teatru“. Evenimentul va avea loc la Sala „Ion D. Sîrbu“. Considerat de critica literară drept unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani, Ion Mureșan va sosi la Craiova însoțit de Gavril Țărmure, fondator al Editurii Charmides, director al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița. Cu această ocazie, poetul va acorda autografe pe câteva cărți ale sale apărute aici.
Luni, 29 martie, de la ora 16.00, Ion Mureșan va fi prezent la Slatina, la Biblioteca „Ion Minulescu“ (director, Florin Cîrstea), unde va avea o întâlnire cu publicul din oraș.
„Duminici de poezie în teatru“ este un proiect inițiat în anul 2010. Până în prezent, au fost invitați la Craiova poeții Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Nora Iuga, Mircea Dinescu, N. Prelipceanu, Dinu Flămând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS