16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul a primit aprobare doar pentru șapte concursuri școlare

Doljul a primit aprobare doar pentru șapte concursuri școlare

Concursurile școlare avizate de Ministerul Educației sunt activități cu rol educativ, iar în județul Dolj acestea se vor derula în perioada aprilie - septembrie 2016 (Foto: Arhiva GdS)
Concursurile școlare avizate de Ministerul Educației sunt activități cu rol educativ, iar în județul Dolj acestea se vor derula în perioada aprilie – septembrie 2016 (Foto: Arhiva GdS)

Ministerul Educației a publicat lista activităților și concursurilor școlare naționale și internaționale aprobate pentru anul 2016. Județul Dolj apare cu șapte concursuri aprobate din totalul de 394 existente la nivel național, clasificate pe diverse domenii. Astfel, competițiile aprobate pentru acest an pe domeniul arte vizuale sunt: „Concursul național de eseuri plastice“, care va fi organizat în luna mai de Palatul Copiilor, și Concursul național de arte plastice „Arta de a fi sănătos“, organizat de Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ din Craiova în luna aprilie. Pe domeniul culturi și civilizații a fost aprobat Concursul de creație literară, artă digitală și artă plastică „Basmele reginei Maria“, care se va desfășura în luna iunie, fiind organizat de Colegiile „Frații Buzești“ și „Carol I“, împreună cu Palatul Copiilor. O altă competiție ce vizează culturi și civilizații este Concursul internațional de artă plastică, digitală și creație literară și dans „Interferențe culturale în context european“, organizat în luna mai de Palatul Copiilor.
A mai primit girul Ministerului Educației Concursul național „Mici pietoni“, ce va fi organizat în luna mai de Grădinița cu program prelungit „Pinocchio“ din Craiova, concurs ce face parte din domeniul educație civică, voluntariat, proiecte caritabile. Pentru domeniul științific, anul acesta a fost aprobat Concursul național intedisciplinar „Calculatorul – instrument de dezvoltare personală și profesională“, organizat în luna iunie de Palatul Copiilor, instituție care a primit aprobare și pentru Concursul național de Karting Cupa Olteniei, ce se va desfășura în luna septembrie. Participarea la aceste concursuri este gratuită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS