8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârgul de duminică din Argetoaia, singurul cu autorizație

Târgul de duminică din Argetoaia, singurul cu autorizație

targ1

Comuna Argetoaia este singura localitate din județul Dolj care deține un târg autorizat, unde oamenii pot merge și cumpăra cu încredere orice produs agroalimentar, animale sau păsări. Cu fonduri europene, administrația locală a reușit să amenajeze unul dintre cele mai moderne târguri din mediul rural. Tocmai acesta a fost și motivul pentru care respectiva locație este singura care a obținut autorizație de funcționare din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj.
„Târgul de duminică din comuna Argetoaia este unul cu tradiție, la care participă comercianți de toate felurile. Este un târg care a fost modernizat cu fonduri europene. Proiectul a demarat în 2014 și a fost finalizat în 2015. Sumele alocate sunt de peste 100.000 de euro. Au fost construite o sală pentru produsele lactate, un vestiar, mai multe hale, țarcuri pentru păsări și animale, zone care sunt sectorizate. Avem un contract cu un medic veterinar, avem angajați. Există o baie de soluție pentru a preveni răspândirea bolilor la animale. Avem contract de dezinfecție și deratizare. Vin aici peste 500 de comercianți din toate localitățile învecinate. Dincolo de aspectul comercial, aici se țin și manifestările destinate zilelor comunei. Atunci organizăm un bâlci, unde oamenii vin și se bucură de toate evenimentele care se desfășoară cu acel prilej“, a spus Dragoș Vânătoru, secretarul Primăriei Argetoaia.
Reprezentanții DSVSA Dolj confirmă cele spuse de autoritățile locale din comuna doljeană Argetoaia. Totodată, aceștia spun că este un model bun de urmat. „Avem un singur târg autorizat. Cei care participă la acest târg pot să constate că autoritățile au făcut investiții pentru a le crea condiții pentru vânzarea unor produse agroalimentare diversificate, dar și păsări și animale. Nu este greu să fie la aceste standarde. Târgul trebuie să fie prevăzut cu grupuri sanitare, apă curentă, loc pentru distrugerea deșeurilor, să fie împrejmuite. Fiecare compartiment trebuie să fie funcțional“, a spus Costică Retea, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS