Acasă Local Gorj Autorităţile îl susţin pe sculptorul Paul Popescu

Autorităţile îl susţin pe sculptorul Paul Popescu

Sculptorul Paul Popescu a denunţat prostia celor care au grijă de operele brâncuşiene
Sculptorul Paul Popescu a denunţat prostia celor care au grijă de operele brâncuşiene
Sculptorul Paul Popescu a denunţat prostia celor care au grijă de operele brâncuşiene

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi-a muştruluit cei doi subalterni, pe viceprimarul Adrian Tudor, respectiv Doru Strâmbulescu, şeful Centrului „Constantin Brâncuşi“, pentru faptul că au participat la şedinţa Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Gorj în care a fost suspendat sculptorul Paul Popescu. Acesta, premiat la numeroase concursuri interne şi internaţionale de profil, a declarat recent că autorităţile locale trebuie să elimine „prostia de lângă Brâncuşi“, motiv pentru care s-a decis sancţionarea sa de către filiala Gorj a UAP.
Sculptorul Paul Popescu este susţinut de Florin Cârciumaru. „Adrian Tudor, dacă a participat, nu a făcut bine. Nu trebuia să fie prezent acolo. I-am reproşat acest lucru. Aceeaşi discuţie am avut-o şi cu Doru Strâmbulescu. Nu trebuia să participe la o şedinţă de analiză a activităţii unui membru UAP. Din informaţiile pe care le am, dumnealui nu face parte din această Uniune“, a menţionat primarul din Târgu Jiu. Edilul Florin Cârciumaru este de părere că sculptorul Paul Popescu trebuie apreciat pentru activitatea sa şi menţionează că măsura luată a fost dură şi nu a fost făcută în prealabil o analiză amănunţită: „Uniunea Artiştilor Plastici s-a grăbit când a fost luată o astfel de măsură. Trebuia o analiză amănunţită. Paul Popescu este un artist bun, de calitate, un artist cu care judeţul Gorj se poate mândri în acest domeniu“. Sculptorul Paul Popescu a cerut prezenţa unui restaurator în piatră în cadrul Centrului Brâncuşi şi a criticat spălarea operelor brâncuşiene cu furtunul cu apă, precum şi alte gafe ale autorităţilor locale din ultimii ani.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version