16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStart înscrierilor la pregătitoare! - Cele mai solicitate școli din Craiova au jumătate din locuri ocupate

Start înscrierilor la pregătitoare! – Cele mai solicitate școli din Craiova au jumătate din locuri ocupate

Cele mai multe solicitări pentru clasa pregătitoare au fost depuse ieri la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova, fiind ocupate 59 de locuri din cele 100 disponibile (Foto: Arhiva GdS)
Cele mai multe solicitări pentru clasa pregătitoare au fost depuse ieri la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova, fiind ocupate 59 de locuri din cele 100 disponibile (Foto: Arhiva GdS)

Ieri s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Părinții s-au grăbit să-și înmatriculeze copiii încă din prima zi, astfel că la unitățile de învățământ cu renume din Craiova s-au ocupat jumătate din locurile disponibile imediat după prânz. Înscrierile pentru clasa pregătitoare se desfășoară însă până pe 18 martie.

Părinții care își doresc ca micuții lor să înceapă să studieze încă de la clasa pregătitoare la unul dintre colegiile craiovene sau la unitățile școlare gimnaziale cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade școlare au depus încă de ieri cereri de înmatriculare a copiilor în clasa pregătitoare. Astfel că până la ora 16.00, mai multe unități școlare au observat că au ocupate jumătate din numărul locurilor disponibile și asta în condițiile în care sistemul informatic s-a mai și blocat. Cele mai multe solicitări s-au înregistrat la Școala gimnazială „Traian“. „Au fost mici probleme la sistemul informatic dimineața, dar s-au rezolvat. Până în acest moment (luni, ora 16.00 – n.r.) s-au înregistrat 59 de cereri pe cele 100 de locuri disponibile“, a precizat Maria Dașu, directorul Școlii gimnaziale „Traian“. Cereri multe și la Colegiul Național „Frații Buzești“. „Sunt 51 de copii înscriși și programul de înmatriculare pentru această primă zi nu s-a încheiat. Noi o să primim cereri până pe 18 martie“, a declarat Zamfirică Petrescu, directorul colegiului. De altfel, și la Colegiul Național „Carol I“ au fost părinți care au dorit să-și înscrie copiii încă din prima zi pe unul dintre cele 100 de locuri disponibile. „Au fost 38 de cereri din care s-au validat 30. În celelalte cazuri, dosarele nu au fost complete și a rămas ca părinții să aducă toate documentele necesare și să se reia procedura de înscriere a copiilor. Este posibil ca numărul cererilor să crească după ora 16.30 pentru că atunci mulți părinți ies de la serviciu“, a declarat Anca Pricină, directorul Colegiului Național „Carol I“ din Craiova. Cunoscută pentru numărul mare de solicitări din partea părinților este și Școala gimnazială „Mircea Eliade“. La această unitate școlară nu au fost însă multe solicitări depuse. „S-au depus 17 cereri pe cele 100 de locuri. 13 copii sunt din circumscripție. Printre cei din afara circumscripției sunt și cei cu frați în școală“, a precizat Ioana Genoveva, directorul școlii.

Colegiul „Ștefan Velovan“: „Dacă va fi cazul, vom mai cere clase“

De altfel și la unitățile șco­lare unde sunt alocate doar 50 de locuri pentru cla­sa pregătitoare s-au completat jumătate dintre acestea încă de ieri. O astfel de situație s-a înregistrat și la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“. Directorul colegiului spune, însă, că prima zi de înscrieri arată clar că numărul cererilor va depăși numărul locurilor. „S-au depus 25 de cereri și avem 50 de locuri aprobate pentru clasa pregătitoare. Este clar că vom avea mai mulți copii decât locuri. După 18 martie vom vedea numărul exact de copii care cer să devină elevi la colegiul nostru și, dacă va fi cazul, vom solicita suplimentarea numărului de clase pentru pregătitoare“, a declarat Ionuț Pătularu, directorul Colegiului „Ștefan Velovan“ din Craiova. La nivelul județului Dolj sunt peste 5.000 de locuri. „Pentru clasa pregătitoare, la nivelul județului Dolj s-au aprobat 260 de clase la învățământul de masă și învățământul particular. Se așteaptă să fie înscriși 5.427 de copii“, a declarat Nicușor Cotescu, inspector școlar general adjunct.
Înscrierile pentru clasa pregătitoare se vor derula la toate unitățile școlare din Craiova și județ, până pe 18 martie. Părinții pot cere înscrierea copiilor, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00, și sâmbătă, între orele 9.00 – 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS