11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova, gazda Campionatului Mondial de Salvare al Federaţiei Chinologice Internaţionale

Craiova, gazda Campionatului Mondial de Salvare al Federaţiei Chinologice Internaţionale

Centrul Naţional de Educare Canină a organizat o conferinţă de presă în care au fost prezentate detaliile Campionatului Mondial de Salvare (Foto: GdS)
Centrul Naţional de Educare Canină a organizat o conferinţă de presă în care au fost prezentate detaliile Campionatului Mondial de Salvare (Foto: GdS)

Campionatul Mondial de Salvare al Federaţiei Chinologice Internaţionale va fi găzduit în acest an, în premieră, la Craiova. Competiţia va avea loc în perioada 25 – 28 august 2016. Centrul Naţional de Educare Canină a organizat vineri, în cadrul Primăriei Caiova o conferinţă de presă în care au fost prezentate detaliile acestui campionat. „În acest weekend, în Craiova va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei Chinologice Internaţionale, în cadrul căreia se va anunţa oficial că oraşul nostru este gazda Campionatului Mondial de Salvare al Federaţiei Chinologice Internaţionale. Acesta este cel mai mare eveniment chinologic organizat vreodată în Europa de Est. O comisie formată din experţi din aproximativ 20 de ţări va realiza, timp de două zile, întâlniri bilaterale cu autorităţile, va avea dialoguri, va vedea zona de concurs şi va dori să vadă şi aspectul socio-cultural al Craiovei. În calitate de experţi, ei trebuie să afle toate detaliile pentru a spune mai departe, în mass-media internaţionale, ce reprezintă Craiova“, a declarat Liviu Ionescu, preşedintele Centrului Naţional de Educare Canină.
Pentru a fi create condiţiile necesare organizării acestui eveniment de amploare, Centrul Naţional de Educare Canină va începe activităţile încă din luna martie. „Noi, din luna martie până în august, vom începe o campanie de informare, programe educaţionale, diferite activităţi socio-culturale, sportive şi chinologice în centrul oraşului, la hipodrom sau în alte zone. Pentru a aduce această competiţie la Craiova a fost foarte greu. Este vorba de o muncă de câţiva ani. După evenimentul din luna august, România va deveni cea de-a cincea ţară din lume care a reuşit să organizeze toate tipurile de evenimente mondiale chinologice utilitare“, a mai spus Liviu Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS