3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a finalizat evaluarea directorilor de la instituţiile de cultură din subordine

CJ Gorj a finalizat evaluarea directorilor de la instituţiile de cultură din subordine

cj gorj 2

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a finalizat evaluarea directorilor din cadrul a trei instituţii de cultură subordonate. În conformitate cu prevederile legale, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, a fost organizată procedura de evaluare finală a managementului exercitat la nivelul următoarelor instituții publice de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Gorj: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ Târgu Jiu și Biblioteca Județeană „Christian Tell“ Gorj. În ceea ce priveşte Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Consiliul Judeţean a decis aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului exercitat de Ion Cepoi, consemnat în Raportul Comisiei de evaluare nr. 919/2016. Art. 2. În conformitate cu dispozițiile art. 431 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008, cu modificările și completările ulterioare, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj are dreptul de a prezenta un nou proiect de management, ce se va elabora prin raportare la cerințele unui caiet de obiective, ce va fi pus la dispoziție după aprobarea prealabilă de către autoritatea deliberativă – Consiliul Județean Gorj. Dreptul de a depune un nou proiect de management se exercită de actualul manager cu cel puţin 40 de zile înainte de expirarea duratei pentru care a fost încheiat contractul de management în derulare. La finalizarea celor două etape prevăzute de Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, Comisia de evaluare finală a întocmit Raportul nr. 919/2016, în cuprinsul căruia a fost consemnat rezultatul evaluării finale a managementului exercitat de domnul Cepoi Ion, respectiv nota 9,63. La evaluare trebuie să obţină minimum 7.

Managementul la Ansamblul „Doina Gorjului“

A fost finalizată şi evaluarea managementului exercitat de Gheorghe Porumbel la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ Târgu Jiu, consemnat în Raportul Comisiei de evaluare nr. 920/2016. La finalizarea celor două etape prevăzute de Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, Comisia de evaluare finală a întocmit Raportul nr. 920/2016, în cuprinsul căruia a fost consemnat rezultatul evaluării finale a managementului exercitat de Gheorghe Porumbel, respectiv nota 9,56. Totodată, a fost finalizată evaluarea managementului exercitat de Olimpia Bratu, la Biblioteca Județeană „Christian Tell“ Gorj, consemnat în Raportul Comisiei de evaluare nr. 2125/2016. La încheierea celor două etape prevăzute de Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, Comisia de evaluare finală a întocmit Raportul nr. 2125/2016, în cuprinsul căruia a fost consemnat rezultatul evaluării finale a managementului exercitat de doamna Bratu Olimpia, respectiv nota 10.

Comisii de concurs şi de evaluare

În urma rezultatelor pozitive obţinute de cei trei manageri, Consiliul Judeţean Gorj urmează să adopte un proiect de hotărâre privind desemnarea comisiilor de concurs și a comisiilor de soluționare a contestațiilor în cadrul procedurii speciale pentru analizarea noilor proiecte de management ale managerilor celor trei instituții publice de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Este vorba de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ Târgu Jiu și Biblioteca Județeană „Christian Tell“ Gorj. Rezultatele evaluării finale a managementului pentru cele trei instituții, astfel cum au fost consemnate în rapoartele întocmite de comisiile de evaluare la finalizarea procedurilor și înregistrate sub nr. 916/2016, nr. 920/2016 și nr. 2125/2016, au fost superioare notei 9. Un astfel de rezultat obținut la evaluarea finală conferă managerilor în funcție dreptul de a depune, în conformitate cu prevederile art. 431 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, un nou proiect de management întocmit cu respectarea cerinţelor caietului de obiective pus la dispoziție de autoritate. Analizarea noului proiect de management se realizează în cadrul unei proceduri speciale reglementate prin Ordinul ministrului culturii nr. 2799/2015 – Anexa nr. 1, de către o comisie de concurs, desemnată de autoritate. În acelaşi timp, va fi desemnată şi o comisie pentru soluţionarea contestaţiilor. Din acestea vor face parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Gorj, respectiv ai unor instituţii de cultură din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS