21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenție, părinți! De luni vă puteți înscrie copiii direct în clasa I

Atenție, părinți! De luni vă puteți înscrie copiii direct în clasa I

Copiii care împlinesc vârsta de șapte ani până la 31 august 2016 vor putea fi înmatriculați  direct în clasa I, pentru anul școlar 2016-2017 (FOTO: Arhiva GdS)
Copiii care împlinesc vârsta de șapte ani până la 31 august 2016 vor putea fi înmatriculați
direct în clasa I, pentru anul școlar 2016-2017 (FOTO: Arhiva GdS)

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a renunțat la decizia ca elevii să înceapă învățământul primar obligatoriu cu clasa pregătitoare, anunță conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Copiii care împlinesc vârsta de șapte ani până la 31 august 2016 vor putea fi înmatriculați anul acesta direct în clasa I. Înscrierile se vor derula în două etape, una săptămâna viitoare și alta în luna martie.

Decizia de a se continua înscrierea copiilor cu vârsta de șapte ani direct în clasa I, pentru părinții care vor acest lucru, a fost comunicată ieri inspectoratelor școlare județene.
Cei care au o asemenea opțiune trebuie să depună cerere în cursul săptămânii viitoare sau în luna martie, când unitățile școlare cu mai multe solicitări vor face departajările pe locurile disponibile. „Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a emis o procedură prin care, pentru anul școlar 2016 – 2017, dă posibilitatea părinților care au copiii cu vârsta de șapte ani împliniți până la 31 august 2016 să îi poată înscrie direct în clasa I, fapt care nu era prevăzut în metodologia pentru înscrierea la învățământul primar. Începând de luni, 22 februarie, până pe 28 februarie, părinții care au copii de șapte ani pot să meargă la unitățile de învățământ fie din circumscripție, fie la alte unități școlare care au locuri disponibile, pentru a depune cerere. În situația în care vor fi mai multe cereri decât număr de locuri se va mai organiza o etapă de înscrieri în perioada 11-16 martie, atunci când unitățile de învățământ vor face o procedură cu criterii generale și criterii specifice prin care vor înmatricula copiii pe locurile disponibile. Copiii care nu vor avea loc la școala pentru care au optat inițial părinții se vor înscrie la școala de circumscripție. Procedura interzice ca părinții să-și înscrie copiii la mai multe unități școlare. Inspectoratul Școlar Județean va face verificări și va lua de bună cererea depusă la prima unitate de învățământ“, a precizat Nicușor Cotescu, inspector școlar general adjunct. Pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, inspectoratele școlare așteaptă un nou calendar care va fi comunicat în perioada imediat următoare de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS