21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarii din lotul „Ydail”, sub control judiciar

Primarii din lotul „Ydail”, sub control judiciar

Edilii au fost puşi sub control judiciar
Edilii au fost puşi sub control judiciar

Cei opt primari din dosarul „Ydail“ rămân sub control judiciar şi nu au voie să plece din țară. Magistraţii au decis, totuşi, să ridice, în cazul aleşilor locali, interdicţia de a nu părăsi judeţul. În acest dosar sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie primarul Mihai Calotă din Urdari, Adrian Mangu, edilul comunei Bărbătești, Ilie Petroi, primarul din Aninoasa, dar și Sorin Bucurescu, edilul comunei Slivilești. De asemenea, în același dosar sunt vizaţi și primarii Petre Grigorie de la Plopșoru, Florinel Țuilă din Cătunele, Ion Gruescu de la Negomir și Ana Ceană, primarul comunei doljene Melinești. A dat cu subsemnatul în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi fostul administrator public al Primăriei Rovinari.
Acuzaţiile care le sunt aduse inculpaţilor sunt de luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii susţin că suspecţii ar fi primit şpagă pentru a atribui lucrări firmei Ydail, condusă de administratorul Doru Şandru.
Primarii au negat, însă, acuzaţiile care li se aduc, aceștia declarând că nu au beneficiat cu nimic de pe urma contractelor încheiate cu Ydail. Societatea din Turceni i-a aparţinut fostului primar al oraşului Turceni, Ion Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS