7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBugetul de investiții al primăriei, mai mic decât cel de anul trecut

Bugetul de investiții al primăriei, mai mic decât cel de anul trecut

Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, alături de funcționari din instituție
Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, alături de funcționari din instituție

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a prezentat ieri structura bugetului pentru anul în curs, precum și cele mai importante proiecte de investiții ce vor fi derulate în acest an în municipiu. La conferința de presă au luat parte și șefii principalelor servicii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Potrivit edilului, în municipiu se vor derula mai multe investiţii cu susţinere financiară din partea bugetului central: „Așa cum știți, în această perioadă s-a lucrat la întocmirea bugetului 2016, la întocmirea programelor de investiții, de lucrări edilitar-gospodărești și la programul de reparații, igienizări și investiții în unitățile școlare. Acum câteva zile am aprobat bugetul pe anul 2016 și pot să spun că este mai mic decât cel al anului 2015, lucru valabil pentru toate primăriile din țară. Cu toate acestea, Primăria Municipiului Târgu Jiu are o mare șansă de a realiza multe investiții în anul 2016 și în anii următori, deoarece la ora actuală se lucrează pe 10-11 programe de investiții cu susținere financiară din partea guvernului“, potrivit lui Cârciumaru.

Principalele investiții

În programul de investiţii se află modernizarea unor instituţii de învăţământ din oraş sau construirea unor blocuri de locuinţe ANL şi sociale: „Se află în plină derulare, cu susținere financiară de la guvern, următoarele investiții: centura de ocolire a orașului, stadionul municipal, sala de sport din cadrul complexului sportiv, sala de sport de la Liceul Economic, sala de sport de la Școala Nr. 1, sala de sport de la Liceul Nr. 2. De asemenea, trebuie amintită o investiție foarte importantă pentru stabilitatea zonei în localitatea Preajba – este vorba de un zid de protecție în valoare de aproximativ 9 milioane de lei, de cele două blocuri de locuințe sociale cu 64 de garsoniere, de cele două blocuri ANL la care vor începe lucrările și de programele de reabilitare a blocurilor. Iată că avem foarte multe investiții la nivel de municipiu, pentru care avem asigurată finanțarea din alte surse“.

Cum sunt repartizați banii

Potrivit lui Florin Cârciumaru, bugetul de investiţii pentru anul în curs este de 30 de milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind alocată lucrărilor edilitar-gospodăreşti. „Din bugetul anului 2016, aproximativ 30 de milioane de lei sunt alocate pentru investiții, aproximativ 25 de milioane de lei pentru lucrările edilitar-gospodărești și aproximativ trei milioane de lei pentru unitățile școlare, însă doar pentru reparații și igienizări, nu pentru investiții în unitățile școlare, deoarece încercăm ca prin programele Ministerului Învățământului să construim noi locații pentru creșe și grădinițe. De asemenea, tot în acest an, vrem ca la nivel de municipiu să schimbăm mobilierul la încă 20 de locuri de joacă, să înlocuim actualele coșuri de gunoi uzate și vom acționa pentru înlocuirea băncilor vechi“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS