8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTichete sociale pentru mii de copii de grădiniţă

Tichete sociale pentru mii de copii de grădiniţă

Un număr de 2.120 de copii din judeţul Gorj ar putea beneficia de tichete sociale, dacă vor merge la grădiniţă.
Prefectura Gorj, Inspectoratul Școlar Județean și Asociația OvidiuRo anunță derularea, la Târgu Jiu, a sesiunilor județene de informare a primarilor și respectiv a directorilor de grădiniță, asupra modului de implementare a Programului național „Fiecare Copil la Grădiniță“. Acesta încurajează prezența la grădiniță a copiilor între trei și șase ani prin acordarea unui tichet social în valoare de 50 de lei lunar.
Nadia Gavrilă, directorul de program al Asociaţiei OvidiuRo, susţine că stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie și este condiționat de prezența zilnică a celor mici la grădiniță.
„Copiii săraci de trei-șase ani vor putea merge la grădiniţă şi dacă vor merge la grădiniţă vor primi tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună. Banii vin din cotele defalcate de TVA prin administraţia financiară, la primărie, iar asistenţii sociali vor primi o cerere de la părinţi şi o declaraţie pe proprie răspundere cum că copilul este înscris la grădiniţă.
Pe baza acesteia se verifică veniturile familiei, care nu trebuie să depăşească 284 de lei pe membru de familie pe lună, adică venitul minim garantat, iar pentru o persoană singură dublu“, a spus Nadia Gavrilă.
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei OvidiuRo, Programul „Fiecare Copil la Grădiniță“ răspunde obiectivelor cu privire la reducerea abandonului școlar și a sărăciei și inechității sociale ce derivă din Strategia Europa 2020.
Conform Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichetul social pentru grădiniță.
În județul Gorj, în cele 70 de localități, sunt aproximativ 2.119 de potențiali beneficiari ai acestui program.
Programul național „Fiecare Copil în Grădiniță“ a fost iniţiat special pentru zonele rurale extrem de sărace și implementat, începând cu 2010, de către Asociația OvidiuRo (OvR), în parteneriat cu Ministerul Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS