10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul şef de la mascaţi, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu

Fostul şef de la mascaţi, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu

lupulescu tavi

Fostul șef al Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenție Rapidă, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, Octavian Lupulescu (foto), este candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu. Acesta se va confrunta la alegerile locale din vară cu edilul Florin Cârciumaru, care și-a anunţat o nouă candidatură. Liberalii au realizat chiar şi un sondaj intern, la care au participat Marcel Romanescu, Victor Banţa, Niculina Mocioi, Eduard Berca şi Marian Rotaru. A fost preferat secretarul general al PNL, Octavian Lupulescu. Conducerea PNL a invocat faptul că Lupulescu are potenţial mai mare de creştere în sondaje decât cei supuşi studiului sociologic. Cei cinci au rămas fără replică, mai ales că au contribuit financiar la realizarea sondajului de opinie, iar Octavian Lupulescu nu a fost inclus în sondaj. Marcel Romanescu este fost subprefect de Gorj, ex-deputat şi co-preşedinte al PNL Târgu Jiu, Victor Banţa este ex-prefect de Gorj, Niculina Mocioi este deputat, Eduard Berca – copreşedinte al PNL Târgu Jiu şi consilier municipal, iar Marian Rotaru este primarul în exerciţiu al comunei Leleşti, de lângă Târgu Jiu. Nici unul nu a corespuns criteriilor cerute de conducerea PNL Gorj.

Fost subsecretar de stat

Fostul şef al mascaţilor a fost preferat celor cinci candidaţi intraţi în cursa internă, deşi nu a fost inclus în sondajul de opinie. Octavian Lupulescu a fost vicepreşedinte la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, cu rang de subsecretar de stat. În anul 2011 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj. Lupulescu a fost 11 ani ofiţer şi şef de grup de protecţie la Serviciul de Pază şi Protecţie, unde a păzit şefi de stat şi prim-miniştri. Aproximativ zece ani a fost şeful mascaţilor gorjeni. A făcut Liceul Militar din Craiova, apoi Şcoala de Subofiţeri din Sibiu, iar, după aceste cursuri, a fost repartizat la Batalionul de Infanterie Marină din Babadag. Următorul loc de muncă a fost cel de comandant de companie pază la un depozit din Delta Dunării. În anul 1990, prin ordin al ministrului, a fost mutat la Serviciul Pază şi Protecţie. Timp de 11 ani, cât a lucrat acolo, a fost ofiţer, şef grup protecţie la preşedintele Ion Iliescu, la prim-miniştri şi miniştri, şi aghiotant la preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, lider al PSD Gorj, a intrat recent în cursa pentru al cincilea mandat, iar liberalii au tot căutat în ultimii ani un contracandidat care să îl învingă în alegeri pe primarul în exerciţiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS