12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSimultanul de la gimnaziu dispare din școlile mici

Simultanul de la gimnaziu dispare din școlile mici

Rețeaua școlară propusă pentru anul școlar următor a fost prezentată și directorilor de unități școlare din județul Dolj (Foto: Lucian Anghel)
Rețeaua școlară propusă pentru anul școlar următor a fost prezentată și directorilor de unități școlare din județul Dolj (Foto: Lucian Anghel)

Clasele de gimnaziu cu program de predare în regim simultan, existente la școlile fără personalitate juridică din mediul rural, vor fi desființate din anul școlar următor. Tot din anul școlar următor, în județul Dolj nu vor mai funcționa câteva grădinițe din mediul rural.

Rețeaua școlară va avea mici modificări de anul viitor, după cum a precizat ieri inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. ISJ Dolj va renunța la învățământul gimnazial în regim simultan la unitățile școlare din localitățile mici, fără personalitate juridică, unde elevii de clasa a V-a erau grupați cu cei de clasa a VII-a, iar cei de clasa a VI-a învățau împreună cu cei de clasa a VIII-a. În școlile în care se va lua această măsură vor rămâne doar elevii de la învățământul primar.
„În județ sunt câteva structuri ale școlilor care aveau și învățământ gimnazial cu program în regim simultan. Am primit propunerea din partea primăriilor de a muta acești elevi către școlile cu personalitate juridică de centru, în clase cu program normal. Este o acțiune binevenită pentru că, pe lângă faptul că se diminuează cheltuielile, este și în interesul elevilor care vor învăța în clase adecvate anului lor de studiu. Elevii vor avea transportul asigurat la școlile de centru, cu microbuzele școlare. Structurile care aveau și învățământ gimnazial vor funcționa numai ca școli primare“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
Astfel de măsuri se vor lua cu elevii de V-VIII la Școala Ghizdăvești, care vor fi transportați la Școala Gimnazială „Inv. M. Georgescu“ Celaru; cei de la Școala Hunia vor fi trimiși la Școala Gimnazială Ispas Maglavit, iar elevii de la Școala Dobridor și Școala Moțăței Gară vor fi transportați la Școala Gimnazială nr 1. Moțăței.
De altfel, din lipsa elevilor, în anul școlar următor nu vor mai funcționa Școala Primară Robăneștii de Sus din comuna Robănești și nici Școala Primară Piscani din comuna Brădești, care este închisă și în acest an școlar. De altfel, numărul mic de copii are efecte și asupra grădinițelor. Pentru anul școlar 2016-2017 sunt trecute că nu vor mai funcționa Grădinița cu Program Normal Novac din Argetoaia, Grădinița cu Program Normal Leamna de Jos din comuna Bucovăț, Grădinița cu Program Normal Braniște care va fi inclusă în Școala Gimnazială Daneți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS