17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorii unităților de învățământ, responsabili cu deszăpezirea

Directorii unităților de învățământ, responsabili cu deszăpezirea

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj avertizează directorii unităților școlare să aibă în vedere condițiile meteorologice actuale și să asigure condițiile optime pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ, ceea ce implică atât climatul din clase, cât și deszăpezirea curților și înlăturarea țurțurilor de pe acoperișuri.
„Trebuie să asigurăm în școli o temperatură optimă pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ. De asemenea, directorii au responsabilitatea deszăpezirii curților, aleilor, să dea cu materiale antiderapante, dacă există zone în care alunecă, și să se asigure că nu se formează țurțuri pe acoperișuri care să prezinte pericol pentru copii“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
Marți mai erau în Craiova unități școlare care nu rezolvaseră însă problema țurțurilor, care și-au făcut apariția la liceele și școlile generale care au acoperișuri cu plan înclinat. Spre deosebire de directorii din Craiova, cei din județ sunt responsabili și de transportul elevilor cu microbuzele școlare, care trebuie să aibă revizia tehnică efectuată, cauciucuri de iarnă, iar instalația de încălzire trebuie să funcționeze. În cazul în care apar defecțiuni, acestea trebuie anunțe administrațiilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS