15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova - ocolită de probleme mari, Doljul - cu lumina stinsă

Craiova – ocolită de probleme mari, Doljul – cu lumina stinsă

Ninsoarea care a început să cadă în Craiova de sâmbătă seară nu a afectat traficul de pe străzi, datorită faptului că afară nu a mai fost ger, iar zăpada s-a topit, inclusiv pe străzile secundare din cartiere. De suferit au avut însă locuitorii din mai multe localități din Dolj care au rămas fără curent și pasagerii cursei aeriene de ieri-dimineață care pleca de la Craiova la Milano.

Aproape 20.000 de doljeni din 20 de localități au rămas fără curent electric, ieri, din cauza defecţiunilor la reţelele electrice aeriene de 20 kV produse de copacii rupți sub greutatea zăpezii. Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de vineri o avertizare cod galben pentru județul Dolj, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol. Avertizarea a fost valabilă până ieri, la ora 20.00. Previziunile meteorologilor s-au adeverit, iar de sâmbătă seară ploaia s-a transformat în ninsoare. Circulația rutieră nu a avut prea mult de suferit. Pe bulevardele principale, dar și pe străzile din cartiere, inclusiv cele pentru care Salubritatea a fost amendată acum două săptămâni, la precedenta ninsoare, s-a putut circula în condiții de iarnă, dar fără probleme. Nu același lucru se putea spune despre rețelele de energie electrică. Acestea au cedat una după alta. Potrivit pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, ieri după-amiază, la nivelul judeţului Dolj, 18.198 de consumatori nu aveau curent electric din cauza defecţiunilor apărute la reţelele electrice aeriene de 20 kV. Localitățile afectate au fost: Rast, Amărăştii de Jos, Celaru, Dăbuleni, Ostroveni, Gighera, Călăraşi, Măceşu de Sus, Preajba de Pădure, Brabova – sat Văleni, Botoşeşti Paia, Terpeziţa, Melineşti, Braloştiţa, Moţăţei, Maglavit, Băileşti, Bechet, Piscu Vechi, Şimnicu de Sus și Ghidici. „Totodată, prin 112 au fost primite opt solicitări din partea cetăţenilor din localităţile Argetoaia, Dăbuleni, Ghidici, Lăcriţa, Leu, Mischii, Perişor și Segarcea, prin care au fost semnalate defecţiuni la reţeaua electrică, cauzate de căderea arborilor pe liniile electrice aeriene“, au mai precizat pompierii doljeni. Avarii la rețeaua electrică au fost semnalate și în cartierele craiovene George Enescu și Valea Roșie. Pentru remedierea defecțiunilor, reprezentanții CEZ au trimis mai multe echipe de intervenție pe teren. Tot în Craiova, pompierii au intervenit ieri pentru ridicarea copacilor căzuți sub greutatea zăpezii. Este vorba de trei copaci căzuți pe străzile Nicolae Iorga, Eustațiu Stoenescu și Castanilor.

Zborul spre Milano, anulat

Nemulțumiri au apărut printre pasagerii cursei aeriene Wizz Air de ieri- dimineață, de la Craiova la Milano. Programată să plece la ora 6.40, cursa a fost în cele din urmă anulată din cauza unor probleme la motoarele aeronavei. „Aveam avion spre Milano astăzi (ieri – n.r.). Am mers la aeroport, am trecut de sistemul de securitate și apoi am așteptat ore în șir, fără să putem să mâncăm ceva, până ne-au anunțat că avionul are probleme și că nu vom mai pleca astăzi. Ceea ce mi se pare incredibil este faptul că ne-au pus să plecăm de la București, tocmai marți, și că vom suporta noi costul transportului până la București, plus o taxă de 35 de euro pentru a face alt check-in. Suntem trei persoane, deci vom plăti peste 100 de euro, plus transportul până la București. Inițial ne-au spus că avionul are întârziere o oră, apoi ne-au anunțat că sunt ceva defecțiuni și că va mai dura încă două ore, apoi în jurul orei 13.00, după ce am insistat să ni se spună ce se întâmplă, ni s-a spus că zborul s-a anulat. A fost, pur și simplu, o bătaie de joc“, a declarat Gabriela Mitroi, o pasageră care avea bilet spre Milano Bergamo. Reprogramarea zborurilor, costul cu transportul către alt aeroport și eventuala despăgubire a pasagerilor cad exclusiv în sarcina companiei aeriene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS