Dașoveanu atacă Poliția, Olguța Vasilescu ceartă Salubritateapag 02

Viceprimarul Craiovei, Dan Dașoveanu, a subminat autoritatea Poliției Rutiere din Craiova, spunând, pe pagina sa de Facebook, că amenda primită de SC Salubritate Craiova SRL pentru nedeszăpezirea anumitor străzi a fost dată de un polițist care nu își făcuse planul la amenzi. În replică, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj consideră că polițistul este de apreciat pentru că și-a făcut datoria. Pe Dașoveanu l-a contrazis și primarul Olguța Vasilescu, nemulțumit de cum a fost gestionată situația.

Firma deținută de Consiliul Local Craiova, SC Salubritate Craiova SRL, a început anul cu o amendă primită de la Biroul Rutier Craiova pentru că a trimis cu întârziere utilajele în noaptea de 3 spre 4 ianuarie pentru degajarea zăpezii de pe străzile Ștefan cel Mare, Poetului, Pietății și Șerban Vodă din oraș, deși Craiova se afla sub cod galben de ninsori de pe 3 ianuarie. Societatea a acționat cu precădere pe marile bulevarde ale orașului – Caracal, Calea București, Nicolae Titulescu, Calea Severinului, Decebal – însă a uitat de străzile adiacente. Zăpada a început să cadă din abundență duminică, pe la ora prânzului, dar utilajele de deszăpezire au ajuns pe unele străzi din cartierele orașului, pe aleile dintre blocuri și în cartierele mărginașe abia luni în jurul prânzului. Pe multe altele nu s-au împrăștiat deloc materiale antiderapante, iar stratul de zăpadă era neatins de utilajele de deszăpezire. Biroul Rutier Craiova nu a stat prea mult pe gânduri și a amendat firma cu 2.205 lei, ceea ce l-a înfuriat pe viceprimarul Dan Dașoveanu. Pe 4 ianuarie, la ora 19.40, viceprimarul i-a luat în zeflemea, pe pagina sa de Facebook, pe polițiștii care au dat amenda, totul ambalat sub forma unui banc cu polițiști, dând de înțeles că aceștia au întrecut limita. „Banc cu politiști la Craiova: Ora 10.00: șeful Biroului Rutier Craiova se declara, într-o discuție cu viceprimarul, deosebit de mulțumit de modul în care s-a desfășurat deszăpezirea în Craiova, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2016. Unul dintre motive: lipsa oricărui incident în traficul rutier. Ora 16.00: purtătorul de cuvânt al Poliției Craiova anunța în presă, fără informarea autorităților locale, existența unui proces-verbal de sancționare a Salubrității Craiova, pentru lipsa utilajelor de deszăpezire pe străzile Craiovei în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2016.

Morala: șoferi, nu credeți ce ați văzut în această dimineață în Craiova, când ați circulat pe bulevarde curățate până la «negru», ci procesul-verbal al unui polițist care nu își făcuse planul la amenzi“, a scris viceprimarul pe Facebook. „Negrul“ de care vorbea Dan Dașoveanu se putea vedea doar pe anumite bulevarde din oraș, în rest străzile din cartiere erau neatinse de utilajele Salubrității. În plus, Poliția Rutieră a dat amendă, nu pentru bulevarde, ci pentru străzi din centrul orașului, unele dintre ele în pantă, pe care era imposibil să circuli.

IPJ ia apărarea polițiștilor


Reprezentanții Poliției Județene Dolj nu au dorit să intre în polemică pe acest subiect, dar au precizat pentru GdS că Poliția Rutieră a procedat corect. „Nu comentăm afirmații făcute pe site-urile de socializare. Colegii de la Poliția Rutieră și-au făcut datoria, ceea ce este de apreciat“, a răspuns elegant IPJ la atacul viceprimarului.

Primarul Olguța Vasilescu și-a asumat inițial bancul cu polițiști al lui Dan Dașoveanu, distribuindu-l pe pagina sa de Facebook la un minut după publicarea lui, însoțit de un comentariu ironic: „Chiar ar putea fi un banc. Sperăm să ne aducă procesul-verbal șeful care ne-a felicitat! Până acum n-a venit. L-o fi reținut presa de opinie…“. Contactați de GdS, reprezentanții Biroului Rutier Craiova au precizat că, potrivit legii, procesul-verbal de contravenție trebuie să ajungă la Salubritate în termen de 30 de zile și că nu este obligatoriu să-i informeze, în prealabil, că au primit amendă. A doua zi, marți, 5 ianuarie, primarul și-a schimbat atitudinea și a declarat la o emisiune a unui post tv local, unde a participat împreună cu Dan Dașoveanu, că este nemulțumit de modul de organizare a acțiunii de deszăpezire și că va face schimbări la Salubritate. Olguța Vasilescu a nuanțat apoi într-o declarație pentru GdS: „Sunt nemulțumită de cum s-a acționat pe o tură, nu integral. Analizăm și vom lua măsuri așa cum am luat întotdeauna când nu a fost gestionată bine situația“, a spus Lia Olguța Vasilescu. GdS a încercat să obțină un punct de vedere și de la viceprimarul Dașoveanu, dar acesta nu a putut fi contactat.

După ce a fost urecheată indirect de primar, managerul SC Salubritate Craiova SRL, Eliza Peța, și-a pus cenușă în cap, dar a dat vina pe direcția tehnică. „Doamna primar are dreptate. Deszăpezirea, anul acesta, s-a desfășurat cu dificultate din cauza unor disfuncționalități ale direcției tehnice. După finalizarea activității de deszăpezire, o să facem o analiză și o să luăm măsuri în vederea sancționării persoanelor care nu și-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu“, a precizat Peța într-un răspuns trimis GdS.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 7 ianuarie 2016

Actualitate

» Ministrul justiţiei, despre cărţile scrise de deţinuţi: „Voi dispune măsuri deloc blânde dacă legea a fost încălcată“
» 4 premiere la 3D Colours
» Dezbateri publice în şcoli
» Medicamentele care ar putea salva vieti lipsesc
» Suspendări la DGASPC după sinuciderea celor doi tineri
» Ce riscă cei care nu dau zăpada de pe trotuare
» Mutarea târgului creează harababură
» Câţi bani vor primii pensionarii în 2016
» Încă un scandal la DGASPC Dolj
» Paris: Bulevardul Champs Elysees va fi închis pentru mașini o duminică pe lună
» Complexul Energetic Hunedoara intră în insolvenţă
» Un bărbat înarmat cu un cuțit, împușcat mortal în fața unui comisariat de poliție din Paris
» Cel puțin 40 de persoane au murit într-un atentat terorist în Libia
» CSM: Propuneri pentru modificare legii care reglementează reducerea pedepsei în funcție de publicarea unor lucrări
» Elevii şi preşcolarii se întorc de luni la cursuri
» Crăciunul pe stil vechi în Republica Moldova
» Un avion al Blue Air cu 116 pasageri a ieşit de pe pista la aterizare din cauza zăpezi pe aeroportul din Cluj

Dolj

» Doi angajaţi de la DGASPC Dolj – suspendaţi temporar din activitate
» Aruncat în stradă, în plină iarnă?
» Ceartă pe locurile din Târgul Municipal
» Craiovenii, trimiși la lopată
» Craiova – SRL pe roți și șine
» Craiova: Tânărul acuzat de propagandă teroristă pentru Stat Islamic rămâne sub control judiciar
» Craiova: 11 persoane fără adăpost au primit ajutor de la poliţiştii locali
» Revoltă la Târgul Municipal Craiova
» Dolj: Peste 150 de sancţiuni contravenţionale în 24 de ore
» Nivelurile râurilor din bazinul hidrografic Jiu, sub Cotele de Apărare

Gorj

» Nereguli la fermieri în urma controalelor APIA prin teledetecţie
» Tinerii care nu au construit locuinţe rămân fără terenuri
» Reţinut la doi ani de la producerea unui accident rutier mortal
» Proiect pentru promovarea turismului la Târgu Jiu
» Bani în plus la salariu pentru angajaţii CEO

Vâlcea

» Poliţia în acţiune pe şoselele din Vâlcea
» Vâlcea: Minor prins conducând fără permis un ATV neînmatriculat
» Vâlcea: Prinşi în flagrant în timp ce furau anvelope dintr-un tir

Sport

» Oficialii CSU se joacă cu nervii suporterilor
» Maria Gavrilă revine la SCM Craiova
» Ancuța Bobocel începe anul cu trei competiţii de cros
» Tenis (m): Tecău și Rojer, învinși în semifinala probei de dublu, la Doha
» Exclusiv: Handbalista Maria Gavrilă, aproape de revenire la SCM Craiova
» Fotbal – România se menţine pe locul 16 în clasamentul FIFA
» Fotbal – Teodora Albon, locul 7 în clasamentul celor mai bune femei arbitru în 2015
» Fotbal – Manea, Burlacu și Hreniuc, chemați la naționala U19

Sanatate

» Ministerul Sănătății a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal
» Bolile de inimă, marele inamic al doljenilor
» Ministrul Sănătăţii: Am suplimentat cu 143.000 dozele de vaccin gripal

Educatie

» Lavinia Craioveanu: „Vor începe dezbaterile publice în școli“

Magazin

» Horoscop
» Record de proceduri cosmetice
» Bancul zilei

Top