10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgricultorii şi cadrele medicale, cei mai căutați peste hotare

Agricultorii şi cadrele medicale, cei mai căutați peste hotare

Acest început de an aduce veşti bune doljenilor dornici să muncească în străinătate. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj anunţă că angajatorii din spaţiul economic european oferă prin intermediul reţelei EURES peste 2.100 de locuri de muncă vacante.
Cele mai multe sunt în Spania, în domeniul agricol, iar data-limită până la care se pot înscrie este 15 ianuarie. „800 de locuri de muncă sunt oferite românilor în agricultură în Spania. Tot în această ţară există şi un loc de muncă vacant pentru cei care sunt calificaţi ca maseuri, iar data-limită până la care se pot depune dosarele este 31 ianuarie 2017. Tot pentru cei dornici să lucreze în agricultură sunt vacante 430 de locuri de muncă în Danemarca (culegători de mazăre, culegători de căpşuni) şi 400 de locuri de muncă în Portugalia pentru muncitori necalificaţi la cules de zmeură“, a menţionat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt la AJOFM Dolj. Şi în Marea Britanie sunt 390 de locuri de muncă vacante, de data aceasta pentru cei care profesează ca medici de familie, îngrijitori, infirmieri, asistenţi medicali.
Şi Germania oferă 111 locuri de muncă vacante special pentru români pentru persoane calificate ca brutari, personal în industria gastronomiei de sistem, barman, bucătar, ospătar, electrician și electrician industrial, mecanic auto, asistent manager, visual designer, mecanic maşini prelucrat plastic/cauciuc, mecanic industrial, asistent medical generalist. 30 de şoferi profesionişti au şansa să îşi găsească un loc de muncă în Slovacia, care oferă locuri de muncă vacante pentru şoferii de camioane care fac transport internaţional. Şi în Polonia există două locuri de muncă vacante pentru români, ca dezvoltator internet şi PHP developer. Doctoranzii în domeniul biomedical au şansa să îşi găsească un loc de muncă în Norvegia, iar tehnicienii în telecomunicaţii – în Irlanda. „Locurile de muncă disponibile prin reţeaua Eures se pot modifica săptămânal şi uneori chiar zilnic în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din spaţiul economic european.
Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi detalii despre oferte de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Dolj, Craiova, str. Eugeniu Carada, nr. 13 A, tel. 0251/306100 sau pot acceesa portalul Eures România www.eures.anofm.ro unde pot vizualiza ofertele cu locurile de muncă disponibile în diferite state membre UE, dar şi detalii şi informaţii suplimentare despre fiecare ofertă actualizate în timp real“, a adăugat Alina Ghercioiu.
Selecţia pentru cei care doresc să muncească în agricultură în Spania va avea loc la sfârşitul acestei luni, la Craiova. Data exactă şi locaţia vor fi comunicate zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS