10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraterul de pe Aleea IV Șimnic, aproape astupat

Craterul de pe Aleea IV Șimnic, aproape astupat

Lucrările de pe Aleea IV Șimnic ar trebui să se încheie în cursul zilei de miercuri (Foto: GdS)
Lucrările de pe Aleea IV Șimnic ar trebui să se încheie în cursul zilei de miercuri (Foto: GdS)

Lucrările de reparație a podului de pe Aleea IV Șimnic, stradă care face legătura între bulevardul Dacia și Centura de Nord, ar trebui să se încheie în cursul zilei de miercuri. Cel puțin asta susțin reprezentanții firmei care se ocupă de reabilitarea străzii ce s-a surpat din cauza infiltrațiilor.
Gazeta de Sud a scris de mai multe ori despre problema de pe Aleea IV Șimnic, însă lucrările de reabilitare a podului au început abia la sfârșitul acestui an. Marți, un cititor GdS s-a plâns că lucrările în acea zonă durează destul de mult, iar circulația rutieră a fost dată peste cap. Întrebați despre această situație, reprezentanții firmei care se ocupă de consolidarea Aleii IV Șimnic au explicat că lucrările de consolidare au fost încheiate încă de luni. Muncitorii începuseră marți să toarne betonul și sperau să toarne și asfaltul. „Noi suntem gata de ieri (luni – n.r.), însă am așteptat să ne vină betonul semiuscat. Dacă primim betonul, putem începe chiar astăzi (marţi – n.r.) asfaltarea“, au explicat reprezentanții firmei constructoare. În tot acest timp, circulația rutieră se face numai dinspre bulevardul Dacia către centura de Nord.
De altfel, reprezentanții municipalității au declarat că lucrările ar trebui să se încheie până la sfârșitul acestui an. „Avem un constructor care va reface întreaga stradă, de la Consul și până la Centură. Așteptăm de la societatea respectivă ca până la finele anului să toarne pereții de sprijin de așa manieră încât să putem trece iarna fără să apară incidente, iar surparea să fie consolidată și betonată“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda. Constructorul care a câștigat licitația pentru modernizarea a 11 străzi, printre care se numără și Aleea IV Șimnic, este SC Domarcons SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS