16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoul târg - amenajat, străzile - fără asfalt

Noul târg – amenajat, străzile – fără asfalt

Craiovenii care locuiesc în zona fostei autobaze RAT din cartierul 1 Mai sunt nemulțumiți de faptul că administrația locală a pocnit din degete și în mai puțin de o săptămână a amenajat, în mare parte, noua platformă pentru Târgul Municipal. Zona a fost asfaltată în timp record, dar străzile din imediata vecinătate sunt pline de gropi și șanțuri căci aici nu s-a mai pus o lopată de asfalt de 30 de ani.

Un cititor GdS ne-a sesizat următorul aspect: „Delta a asfaltat până noaptea la ora 23.00. Acolo nu au apă curenta, WC, curent electric. Nu cumva se repetă istoria de la vechiul târg, să-l deschidă și pe acesta tot fără autorizații? Străzile din jurul târgului sunt neasfaltate de 30 de ani, dar pentru comercianți au asfaltat rapid, chiar și noaptea. Este frustrant pentru locuitorii din această zonă. Nici o stradă care vine de la Centrul Multifuncțional către târg nu este asfaltată“, spune Cristi, locuitor în cartierul 1 Mai.
Ieri, când o echipă a GdS a mers pe strada Constantin Severneanu, unde se găsește autobaza RAT, a constatat că întreaga platformă a autobazei din Romanești a fost asfaltată. Muncitorii de la SC Târguri și Piețe Craiova, care făceau ultimele retușuri, spun că lucrările s-au făcut în câteva zile. S-a asfaltat întreaga zonă care în trecut servea drept parcare pentru autobuzele RAT, s-au trasat marcaje pentru fiecare loc, care va fi ocupat de către comercianți. În mare grabă, Primăria Craiova a comandat  „schimbarea la față“ a unei suprafețe de câteva sute de metri pătrați, cu scopul de a-i aduce aici pe comercianții de pe Caracal. Aceștia, în special comercianții care vând haine vechi, au fost afectați în urma incendiului produs pe 11 decembrie 2015 și prin urmare vor fi mutați în vecinătatea blocurilor de pe străzile Dimitrie Gerota și Constantin Severneanu. Toate bune și frumoase până aici, dar sunt craioveni care așteaptă de zeci de ani ca administrația locală să pună măcar o lopată de asfalt și pe strada lor. În plus, chiar și străzile pe care se va face accesul către târg arată acum ca după bombardament. Sunt pline de gropi, șanțuri și asfaltul este ros până la pământ. Aici nu s-au mai făcut reparații sau asfaltări de peste 30 de ani. Strada Constantin Severneanu este una dintre acestea. Ea este situată în imediata vecinătate a intrării în târg, la nici zece metri distanță. Gropile își fac apariția încă de la intersecția cu strada Dimitrie Gerota, un crater format în jurul unei guri de canal se cască în mijlocul asfaltului. Strada este din beton, niciodată nu s-a turnat pe ea covor asfaltic, iar din loc în loc se văd câteva cârpeli vechi. Din strada Constantin Severneanu ajungi în strada Constantin Angelescu și strada Dr. Ion Augustin Cantacuzino, la fel de distruse. După cum arată, cu siguranță asfaltatorii nu au trecut pe aici niciodată. Străzile au fost însă sparte în urma unor lucrări la rețelele de apă și canal, lucrări în urma cărora au rămas șanțuri adânci care brăzdează din loc în loc arterele de circulație. Strada Victor Gomoiu se pare că a avut aceeași soartă, ca să nu mai vorbim de aleile adiacente care fac legătura între aceste străzi.

La anul le vine rândul

Reabilitarea străzilor din jurul locației care va găzdui cât de curând Târgul Municipal din Craiova mai are de așteptat până anul viitor. Reprezentanții administrației locale spun că în 2016 sunt prinse în programul de asfaltare străzile din cartierul 1 Mai, cu precădere cele din jurul fostei autobaze RAT.
„Asfaltarea celorlalte străzi din cartierul 1 Mai va începe în primăvara anului viitor, deoarece pe acolo a fost deviat traficul greu de pe strada Râului, care este în reabilitare, și ne-am gândit să nu se strice din această cauză. Până acum, în 1 Mai a fost asfaltată strada Ion Cantacuzino și strada care se găsește în prelungirea străzii Popoveni“, a declarat, pentru GdS, Radu Preda, city managerul municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS