5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de turişti la Rânca, de Crăciun

Mii de turişti la Rânca, de Crăciun

Zăpadă de Crăciun, pe pârtiile din Rânca
Zăpadă de Crăciun, pe pârtiile din Rânca

Mii de turişti sunt aşteptaţi de Crăciun în zona montană Rânca. La cota 1.650 este încă zăpadă pe pârtiile amenajate în centrul staţiunii din Munţii Parâng. Ninsorile abundente din noiembrie au făcut ca pentru prima dată în ultimii ani să fie zăpadă la Rânca de Crăciun. Cabanierii aşteaptă câteva mii de persoane să urce la Rânca, atât pe 24, cât şi în ziua de Crăciun şi după. Numărul mare de persoane aşteptate să ajungă în zona montană se datorează faptului că se va putea schia pe cel puţin patru pârtii, trei pentru adulţi şi una pentru copii. De asemenea, se va putea practica şi săniuşul. Pârtiile din centrul staţiunii montane din nordul judeţului Gorj au fost întreţinute şi cu ajutorul tunurilor de zăpadă, astfel că amatorii de schi, săniuş şi snowboarding vor avea unde să se distreze.

Pregătiri la pensiuni şi cabane

Pentru a avea cât mai mulţi clienţi, cabanierii au oferit reduceri şi pachete de Sărbători. Unele oferte au fost prezentate turiştilor încă din vară, astfel încât anumite pensiuni au deja închiriate toate locurile de cazare. În oferte se regăsesc şi una sau chiar două mese de Crăciun, unde vor putea fi servite produse tradiţionale, şi nu numai. Cazarea variază între 60 şi 120 de lei de persoană, iar masa festivă costă la anumite cabane 90 de lei. Există şi restaurante în Rânca, unde poate să fie servită masa. Există turişti care pentru cinci nopţi de cazare au plătit 1.000 de lei de persoană, în preţ fiind incluse micul dejun, cina şi două mese festive. Ca urmare a faptului că la Rânca este zăpadă, proprietarii de pensiuni estimează că de Anul Nou vor fi şi mai mulţi turişti, iar zona va fi aglomerată, pentru că vor ajunge în zona montană şi cei care vin doar peste zi, la schi, fără să înnopteze.

Telescaunul va putea funcţiona

Consiliul Judeţean Gorj a reuşit să găsească un operator pentru telescaunul de la Rânca. Reprezentanţii instituţiei au precizat că instalaţia va fi pusă în funcţiune de Sărbători, dacă vor exista solicitări.
„Deocamdată, nu există solicitări pentru funcţionarea telescaunului. Un flux mare de turişti se aşteaptă în staţiune spre sfârşitul săptămânii. Atunci, cu siguranţă, va funcţiona şi telescaunul. Se va putea schia şi pe pârtia de la telescaun, întrucât stratul de zăpadă va fi suplimentat cu ajutorul tunurilor de zăpadă“, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Pentru a-i atrage pe turişti, cabanierii au adus chiar şi formaţii de muzică populară, care vor întreţine atmosfera la petrecerile de Crăciun. Un avantaj pentru turiştii care vor merge la Rânca este şi DN 67C, care face legătura între oraşul Novaci şi pensiunile din zona montană. Şoseaua este curăţată complet şi se poate urca fără probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS