12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenții craioveni, pregătiți pentru piața muncii

Studenții craioveni, pregătiți pentru piața muncii

240 de studenți ai Universității din Craiova au beneficiat de stagii de practică suplimentară față de programă pentru a dobândi aptitudinile cerute de angajatori. Tinerii au făcut pregătire la instituții publice din Craiova și în firme. Pe perioada stagiilor, tinerii au primit subvenții cuprinse între 300 și 1.200 de lei.

Studenții Universității din Craiova care au beneficiat de stagii de practică suplimentară provin de la Facultatea de Litere și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova. Practica a fost asigurată prin proiectul „Pregătiți pentru performanță pe piața muncii“, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Obiectivul stagiilor a fost de a dobândi abilități pentru a răspunde cerințelor de pe piața muncii, dar și de a le facilita angajarea.
„240 de studenți au efectuat stagii de practică la instituții și firme de prestigiu din Craiova. Din cei 240 de studenți, 200 sunt de la Facultatea de Litere și 40 de studenți sunt de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Stagiile de practică au variat între 30 și 120 de ore. După aceste stagii, studenții au învățat ce anume se cere pentru angajare. Beneficiarii acestor stagii sunt studenți în anul I de licență și sau studenți în anul I de master. Pe durata stagiilor de practică, zece studenți au fost deja angajați. Obiectivul general al proiectului a fost tocmai de a facilita găsirea de locuri de muncă la terminarea facultății. Dar, dacă ei au găsit locuri de muncă pe parcursul de proiectului, este și mai bine“, a spus Ion Stancu, manager de proiect și profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Craiova. În plus, pe durata proiectului, tinerii au fost plătiți cu zece de lei ora de practică, ajungând la subvenții între 300 și 1.200 de lei pe stagiu. În plus, 60 de tineri au fost premiați cu câte 1.500 de lei în cadrul unui concurs de eseuri pe tema inserției profesionale.

Abilități pentru viitor

Studenții participanți la stagiile de practică au precizat că pe durata proiectului nu numai că au dobândit noi abilități, dar s-au hotărât în ce domenii ar vrea să se angajeze.
„Am făcut practică la Consiliul Județean Dolj din Craiova timp de o lună. A fost o experiență foarte frumoasă pentru că am dobândit abilități noi pe care le vom folosi în viitor. Am vizitat muzeele din Craiova, am participat la o ședință la Consiliul Județean Dolj, am văzut cum se fac comunicatele de presă. În plus, am avut de făcut diferența între comunicatele de presă și ședința de consiliu județean. A fost o experiență foarte utilă, mai ales că îmi doresc să lucrez ca PR sau manager într-o firmă“, a spus Cristina Gutuie, studentă în anul I la Comunicare și Relații Publice.
„Aș dori să lucrez în publicitate sau să fiu PR. Îmi plac aceste domenii, fapt de care mi-am dat seama prin participarea la acest proiect, care mi-a arătat că asta vreau să fac în viață. Am învățat să fac comunicate de presă și să lucrez cu publicul“, a precizat Alexandra Stan, studentă la Facultatea de Litere. De altfel, pe o durată de trei ani studenții vor fi monitorizați pentru a identifica domeniile în care reușesc să se angajeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS