6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEx-sindicalistul Cristea Fluerătoru, reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de 600.000 de lei

Ex-sindicalistul Cristea Fluerătoru, reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de 600.000 de lei

Cristea Fluerătoru a ajuns la al treilea dosar penal
Cristea Fluerătoru a ajuns la al treilea dosar penal

Fostul lider de sindicat şi om de afaceri Cristea Fluerătoru, din Motru, a fost reținut în noaptea de luni spre marţi, sub acuzațiile de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a stabilit că omul de afaceri, în calitate de administrator al unei firme, ar fi creat un prejudiciu de 600.000 de lei, prin înregistrarea unor facturi fictive. Faptele ar fi fost comise în perioada 2010-2012. De asemenea, fostul sindicalist este suspectat că a folosit fără drept banii firmei.
„Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în perioada 2010-2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 de furnizori fictivi, fiind prejudiciat bugetul de stat cu 658.277 de lei. De asemenea, în perioada 2010-2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655,24 lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent“, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Anchetatorii l-au prezentat ieri pe Cristea Fluerătoru magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Condamnat în alt dosar penal

Fostul lider de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Cristea Fluerătoru, mai are la activ două dosare penale pentru infracţiuni similare. Într-unul a fost trimis în judecată, iar în altul este deja condamnat la prima instanţă. În dosarul în care a fost deja trimis în judecată este acuzat de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 250.000 de lei. Suspectul are termen la Tribunalul Gorj pe 12 ianuarie.
Fostul sindicalist este acuzat că a introdus în contabilitatea firmei sale facturi fiscale pentru operațiuni care nu ar fi fost efectuate. Fapta ar fi fost comisă în perioada iulie 2009 – mai 2012. Totodată, Cristea Fluerătoru mai are o condamnare într-un dosar penal care priveşte modernizarea drumului Ştiucani-Ploştina. Fluierătoru şi alţi trei foşti şefi din mineritul motrean au primit fiecare trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani. Cei patru condamnaţi au contestat sentinţa Tribunalului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS