Acasă Local Dolj Studenții pot să lucreze în Germania

Studenții pot să lucreze în Germania

Studenţii sau masteranzii doljeni care doresc să muncească, anul viitor, pe perioada vacanţei de vară, în Germania, sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a-şi depune dosarul.
Termenul-limită până la care se primesc cererile de înscriere este 15 ianuarie 2016. Pentru anul 2016, Agenția Federală de Muncă din Germania dispune de 100 de locuri destinate studenților români. Pot participa studenții și masteranzii care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune sau foarte bune de limba germană.
„Selecția are loc în baza înțelegerii încheiate între Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și Agenția Federală de Muncă din Germania, privind medierea studenţilor români în vederea angajării pe perioada vacanţei de vară. Studenții și masteranzii care au domiciliul în Dolj sau sunt înregistrați la o instituție de învățământ superior din județ trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Dolj, strada Eugeniu Carada, nr. 13A, pentru a-și înregistra dosarele“, a menţionat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.
Pentru înregistrare, tinerii trebuie să depună un dosar care să conţină următoarele documente: copie de pe actul de identitate (cu o valabilitate de minimum șase luni); opțional, copie de pe pașaport (cu o valabilitate de minimum șase luni); fișa de solicitare – Bewerbung 2015 – completată în două exemplare la calculator, printată față – verso, cu dată și semnătură (formularul tipizat și modelul de completare a acestuia se regăsește pe site-ul AJOFM, www.dolj.anofm.ro); adeverința de la facultate în care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează studentul (tipizat facultate); adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat în varianta germană/engleză, germană/română, în funcție de solicitarea instituției de învățământ; dovada acreditării, în cazul unei facultăți particulare; trei fotografii tip pașaport; copie de pe carnetul de conducere (dacă este cazul).
Cei interesaţi trebuie să ştie că Agenția de Muncă din Germania acceptă numai documente în original, documente ştampilate şi semnate de către universitate. Adeverinţa de student trebuie să fie completată cu majuscule şi să conţină următoarele informaţii: nume, prenume, precum şi data naşterii studentului; cetăţenia; specialitatea; anul începerii studiilor şi anul probabil de finalizare al acestora; durata exactă a vacanţelor semestriale; trebuie să conţină şi faptul că studiul va fi continuat şi după vacanţa semestrială oficială; data, semnătura reprezentantului facultății (decan) şi ştampila originală a universităţii, respectiv a facultăţii de specialitate.
Informații suplimentare legate de condițiile de mediere, documentele necesare înregistrării studenților, precum și instrucțiunile de completare a acestora le puteți afla la numărul de telefon 0251/306100 sau accesând www.dolj.anofm.ro (selecţie Germania – n.r.).

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version