6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTradițiile strămoșești, readuse în Craiova

Tradițiile strămoșești, readuse în Craiova

Ansambluri folclorice, solişti vocali din Dolj, dar şi din alte colţuri ale României au venit ieri în sala Teatrului „Colibri“, să ne reamintească tradiţiile şi obiceiurile specifice Sărbătorilor de iarnă. Evenimentele sunt organizate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de existență a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. Alaiul datinilor s-a deschis ieri la ora 16.00, cu expoziţia culinară „Dolju-n bucate de la Bârca“, dar şi cu o expoziţie de fotografii care reconstituie satul tradiţional iarna. Cei prezenți la eveniment au putut să vadă și creaţiile elevilor înscrişi la Cercul de pictură „Ghiţă Mitrăchiţă“, de la Liceul Teoretic „Adrian Păunescu“ din Bârca.
Craiovenii sunt așteptați și astăzi, de la ora 18.00 să-și aducă aminte de datinile și tradițiile strămoșești, alături de reprezentanții unor ansambluri și grupuri folclorice, printre care se numără Ansamblul „Altiţa“ din Maglavit, „Alunelul“ din Pieleşti (Dolj), Grupul Folcloric „Oltenaşi cu oltencuţe“ din Drobeta-Turnu Severin.
Amelia Etegan, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, spune că evenimentul este menit să le aducă aminte tuturor de frumusețea obiceiurilor de iarnă. „Deschidem o expoziție mixtă de fotografie și pictură realizată de Cercul de pictură «Ghiţă Mitrăchiţă», ceea ce va fi pe scenă aduce aminte de obiceiuri și de tradiție. Prin toate aceste acțiuni, vrem să le transmitem craiovenilor sărbători cu bine“, a menționat Amelia Etegan. Intrarea la eveniment este liberă.
Claudia Predilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS