7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaurenţiu Ciobotărică, şef interimar la CEO

Laurenţiu Ciobotărică, şef interimar la CEO

Laurențiu Ciobotărică

Laurențiu Ciobotărică

Laurenţiu Ciobotărică a fost numit, de către Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO), manager interimar al companiei producătoare de energie electrică şi cărbune, aflată în portofoliul Ministerului Energiei. Decizia a fost luată vineri, în urma şedinţei Consilului de Supraveghere, ca urmare a demersurilor noului ministru al energiei, Victor Grigorescu. Acesta anunţase anterior că managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, acceptase să demisioneze din funcţie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Prin urmare, Consiliul de Supraveghere a avut vineri pe ordinea de zi înlocuirea din funcţie a lui Laurenţiu Ciurel, care mai avea de stat în fruntea companiei un an, din mandatul de patru ani. Ciurel fusese selectat de o firmă internaţională pentru a conduce societatea la care Ministerul Energiei are 77% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea – 21%.

Ciobotărică era directorul financiar

Consiliul de Supraveghere a motivat, într-un comunicat de presă, decizia înlocuirii din funcţie a managerului privat Laurenţiu Ciurel. Astfel, motivele revocării din funcţie vizează neîndeplinirea criteriilor de performanţă asumate de fostul director: „Conducerea executivă va fi asigurată de ceilalţi membri ai directoratului, coordonaţi interimar de domnul Laurenţiu Ciobotărică, director divizie financiară, în cadrul companiei. Cu o experienţă de peste 15 ani în sectorul energetic şi de 17 ani în domeniul financiar, Laurenţiu Ciobotărică a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în anul 1998 şi s-a specializat în fiscalitate, audit şi managementul proiectelor, în urma unor cursuri derulate de instituţii precum Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, precum şi Institutul Naţional de Tehnică Economică şi Contabilitate din Paris. Între anii 2003 şi 2010, Laurenţiu Ciobotărică a ocupat funcţiile de contabil-şef regional şi director financiar adjunct în cadrul Distrigaz România, subsidiară a companiei GDF Suez“, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Supraveghere, semnat de Cristian Eugen Radu, preşedintele Consiliului. Laurenţiu Ciobotărică a devenit director financiar al CEO în luna iulie a acestui an.

Spune că va da în judecată compania

Fostul manager al CEO, Laurenţiu Ciurel, a declarat că va apela la instanţa de judecată dacă va fi revocat din funcţie şi va obţine mulţi bani. „Voi acționa în judecată și voi sta acasă pe bani mulți în cazul în care voi fi revocat. Acțiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie și le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru bețele puse în roatele companiei“, a declarat managerul CEO. Ciurel avea o clauză de reziliere a contractului, în valoare de 100.000 de euro. Pentru a deveni manager privat al CEO, Laurenţiu Ciurel a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD şi din partid. Ciurel a fost, pentru scurt timp, şi consilier judeţean în Gorj. Potrivit Ministerului Finanţelor, CEO a încheiat anul trecut cu pierderi de 700 de milioane de lei. Este de amintit că Laurenţiu Ciurel a fost trimis în judecată în dosarul „Turceni – Rovinari“, fiind acuzat că a prejudiciat cu 2,7 milioane de lei fostul Complex Energetic Rovinari, pe care l-a condus în trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS