Acasă Local Dolj Un bloc din Craiova stă fără apă până caută CAO racordurile

Un bloc din Craiova stă fără apă până caută CAO racordurile

Angajații CAO caută racordurile (Foto: Lucian Anghel)

Proprietarii a 47 de apartamente dintr-un bloc situat pe bulevardul Râului din Craiova stau de două zile fără apă. Oamenii sunt disperați pentru că trebuie să cumpere apă plată pentru consum, iar pentru spălat și toalete trebuie să caute pe la casele învecinate sau să ia de la fântânile stradale. Această situație este cauzată de faptul că furnizorul de apă al orașului, Compania de Apă Oltenia (CAO), schimbă vechea conductă la care era racordat imobilul și trebuie să facă trecerea abonaților pe noua conductă. „Stau de două zile fără apă. Am ajuns să cumpărăm, iar pentru toaletă mă duc să car cu bidoanele de la un magazin de peste stradă. De ce nu ne dau apă că doar ne plătim facturile?“, a spus Ecaterina Bacrin, locatar în blocul de pe bulevardul Râului. Oamenii nu înțeleg de ce au ajuns în această situație, fiindcă toate imobilele învecinate au fost racordate la noua conductă, mai puțin blocul în care ei locuiesc. „Ei au schimbat conducta pe strada Fluturi. Vechea conductă trebuie anulată. Toate casele au fost deja trecute pe conducta nouă, mai puțin blocul nostru. Eu sunt președinte la asociație și am făcut adresă la CAO din luna iulie și
le-am spus despre acest lucru. Ei mi-au răspuns și au spus că vor verifica și vor remedia această greșeală. De atunci, au venit abia acum. S-au apucat de săpat ca să caute racordurile. Nu le-au găsit și au astupat șanțul, iar noi stăm fără apă. Eu am copil de un an, ce fac în această situație? Muncitorii și-au încheiat programul și pleacă, iar noi rămânem așa până luni“, a spus Nicolae Piezărel, președintele Asociației de proprietari.
Supărați, unii dintre locatari au ieșit în curtea interioară a blocului. Au mers la muncitori să-i întrebe cât vor mai rămâne fără apă. „Ne-am dus la muncitori. Era un inginer aici și ne-a zis că ei așa au proiectul, că nu pot să sape în curtea blocului, că este domeniu privat. Păi cum vor ei să ajungă la conducta care pleacă din bloc dacă nu dau de ea? Noi rămânem așa. Am ajuns să cumpărăm apă, să stăm nespălați. Să ne spună și nouă cât timp o să mai dureze“, a spus Mariana Babolea.
„Acest imobil trebuie trecut de pe vechea conductă pe noua conductă, de pe strada Fluturi. Lucrările sunt de durată. S-au făcut săpături și urmează să mai facem până să ajungem la vechile racorduri ale blocului. Într-adevăr, furnizarea apei a fost sistată în urmă cu două zile, dar nu știm când vom reîncepe furnizarea către acest bloc. Acest lucru este posibil doar la finalizarea lucrărilor. Până atunci, încercăm să le furnizăm apă tot pe vechea conductă“, a precizat Constantin Mitriță, directorul Companiei de Apă Oltenia.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version