9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste o mie de turişti sunt aşteptaţi la schi, la Rânca

Peste o mie de turişti sunt aşteptaţi la schi, la Rânca

Peste o mie de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend să urce la Rânca pentru a se bucura de zăpadă. Potrivit salvamontiştilor gorjeni, stratul de omăt măsoară 40 cm, însă doar pârtia din centrul zonei Rânca este deschisă, din cele cinci existente la cota 1.650, în munţii Parâng.
Drumul Naţional 67 C Novaci – Rânca este curăţat complet de zăpadă, iar conducătorii auto pot urca fără probleme în zona montană. Cu toate acestea, accesul la pensiuni şi cabane se face numai cu autovehicule dotate cu anvelope de sezon. Drumarii le recomandă şoferilor să aibă la îndemână şi lanţuri, în caz de nevoie. Cert este că şoseaua este curățată de la ieşirea din oraşul Novaci şi până în zona unde sunt pensiunile, hotelurile şi cabanele. Deszăpezirea drumurilor laterale din Rânca intră în responsabilitatea primăriilor din Novaci şi Baia de Fier.

Pârtie bună pentru schi

Şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat că va fi cea de-a doua săptămână în care se va putea schia la Rânca.
Echipajele Salvamont se vor afla la datorie şi de această dată, pregătite să intervină în caz de accidente pe pârtie sau în alte situaţii: „Este zăpadă bună faţă de ce aveam în perioadele similare ale anilor trecuţi. Sigur că ne putem aştepta oricând la o creştere de temperatură şi atunci pot să apară probleme. Este zăpadă şi la pârtia de la telescaun, dar nu suficient de mare pentru a se putea schia. Cei care urcă la Rânca au posibilitatea să schieze pe pârtia din centru sau să pornească în drumeţii, chiar şi pe Vârful Păpuşa. Zona este accesibilă la acest strat de zăpadă. Le recomandăm, însă, să nu se aventureze în zona de creastă pentru că vremea este schimbătoare şi pot fi surprinşi. Vom avea echipe să intervină pe pârtie şi în alte situaţii. Sperăm să fie cât mai puţine sau deloc. Estimăm la peste o mie de persoane în Rânca în acest weekend“, a spus Sabin Cornoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS