14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevi, clienţi ai unei reţele de trafic de droguri

Elevi, clienţi ai unei reţele de trafic de droguri

Procurorii şi poliţiştii DIICOT Gorj au destructurat o reţea de trafic de droguri care avea drept clienţi elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. CN „Tudor Vladimirescu“ este cunoscut ca fiind printre instituţiile de învăţământ de elită din judeţ şi din ţară, zeci de olimpici câştigând an de an premii la nivel naţional şi internaţional. Procurorii DIICOT Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, au efectuat vineri 20 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că, în perioada 2014-2015, la nivelul județelor Gorj, Timiș, Hunedoara, Mehedinți și în municipiul București s-a constituit un grup infracțional organizat care a avut ca preocupare infracţională procurarea de droguri de risc și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la diferiți dealeri.

Drogurile erau comercializate în Târgu Jiu

Conform procurorilor DIICOT, drogurile erau comercializate în Târgu Jiu mai multor consumatori, majoritatea dintre aceştia fiind elevi în cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“. În urma descinderilor de vineri, la sediul DIICOT Gorj au fost aduse la audieri 16 persoane. La percheziţii au participat echipaje de poliţişti şi jandarmi gorjeni. Este de aşteptat să fie invitaţi să dea declaraţii inclusiv elevii cosumatori de droguri din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vadimirescu“, pentru a povesti cum îşi procurau substanţele interzise. Se va stabili, de asemenea, dacă traficanţii de droguri au vândut marfa în incinta sau în apropierea unităţii de învăţământ din Târgu Jiu. Anchetatorii urma să decidă vineri dacă se impunea arestarea preventivă a unora dintre suspecţi.
„Până în prezent, nu avem nici un fel de comunicat sau sesizare directă către CN <<Tudor Vladimirescu>> cum că ar exista astfel de elevi. În momentul în care vom avea un astfel de comunicat și vom afla cine sunt persoanele respective vom aplica regulamentul școlar. Evident că se poate ajunge și la exmatriculare“, a declarat Dorin Tașcău, directorul CN „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au declarat că vor sta de vorbă cu directorii instituției de învățământ şi vor stabili ce măsuri se impun în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS