16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii craioveni fac daruri: Un olimpic și-a donat premiul

Elevii craioveni fac daruri: Un olimpic și-a donat premiul

Școlarii de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, cu o parte din cadourile pregătite  pentru copiii de la Lipovu (Foto: Bogdan Grosu)
Școlarii de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, cu o parte din cadourile pregătite
pentru copiii de la Lipovu (Foto: Bogdan Grosu)

Elevii de clasa a IV-a de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova au pornit ieri cu cadouri pentru copiii de la școala din comuna doljeană Lipovu. Unul dintre elevi s-a gândit însă să-i sprijine pe cei cu performanțe la matematică, așa că și-a donat premiul în valoare de 500 de lei obținut în acest an la concursul național Euclid.

Școlarii de la Colegiul Național „Carol I“ au pornit ieri, după cursuri, însoțiți de părinți și învățătoare, spre Școala Gimnazială Lipovu, cu plase pline de cadouri. „Întrucât suntem în luna cadourilor și pentru că formăm comportamente ne-am gândit la o acțiune «Să fim buni, să fim generoși!». Cu copiii și părinții ne-am gândit să facem acest pas și am decis, nu numai să dăruim, ci să ducem și mesajul și deviza clasei: «Să avem încredere în noi!». Pe lângă partea spirituală am pregătit și plase cu încălțăminte, îmbrăcăminte, DVD-uri, cărți și dulciuri“, a precizat profesorul Mihaela Ristea. De altfel, unul dintre elevii clasei cu performanțe la matematică, Mihai Pătru, a decis ca premiul obținut anul acesta la concursul Euclid să-l împartă copiilor din Lipovu care fac performanță la această disciplină.

Mihai Pătru, elevul care și-a donat premiul obținut la concursul național Euclid pentru copii din Lipovu care au performanțe la matematică (Foto: Bogdan Grosu)
Mihai Pătru, elevul care și-a donat premiul obținut la concursul național Euclid pentru copii din Lipovu care au performanțe la matematică (Foto: Bogdan Grosu)

„Donez suma de 500 de lei. Am pregătit cinci plicuri pentru cei mai buni copii la matematică. Banii sunt obținuți de mine la concursul Euclid, unde am luat locul III și medalie de bronz. Le dau acești bani copiilor din Lipovu ca să aibă încredere în ei că pot reuși“, a precizat Mihai Pătru. Elevii au spus că nu sunt la prima acțiune de acest fel. „Am donat fructe și legume acum o săptămână. Le-am dus la un centru de copii și am rămas impresionați. Acum am pregătit CD-uri, blugi și fructe. Le dăm copiilor cu posibilități reduse“, a spus Rareș Nicolae. Fetele au avut grijă să le pună celor mici și dulciuri. „Am pregătit jucării, haine, dulciuri, mâncare. Mergem la Lipovu și vrem să ajutăm copiii de acolo“, a spus Andreea Gherghină. De altfel, tatăl fetiței a pregătit pentru copiii din Lipovu 60 de pachete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS