8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConstructorii străzilor din Craiova, „arși“ de 46 de ori în acest an

Constructorii străzilor din Craiova, „arși“ de 46 de ori în acest an

Polițiștii doljeni au dat nouă amenzi în acest an pentru lucrările efectuate pe strada Calea București (Foto: Arhiva GdS)
Polițiștii doljeni au dat nouă amenzi în acest an pentru lucrările efectuate pe strada Calea București (Foto: Arhiva GdS)

Constructorii care au efectuat lucrări pe străzile din Craiova au fost amendați, în acest an, cu peste 150.000 de lei, în urma acțiunilor și controalelor privind verificarea condițiilor impuse prin avizele emise și a modului de efectuare a lucrărilor. Polițiștii Biroului Rutier au aplicat 46 de amenzi, dintre care cea mai mare a ajuns la 19.500 de lei, întocmind și două dosare penale pentru doi executanți de lucrări.

Multe străzi din Craiova au fost, în acest an, șantiere și adevărate probe de încercare a nervilor, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Asta s-a întâmplat și din cauza faptului că anumiți constructori nu au asigurat condițiile pentru desfăşurarea în condiţii optime a traficului rutier, neavând, în același timp, nici avize de la Poliția Rutieră. În acest context, polițiștii doljeni din cadrul Biroului Rutier au aplicat, în acest an, 46 de amenzi constructorilor care au executat lucrări pe străzile din Craiova. Adunate, acestea sunt în valoare totală de 164.750 de lei, conform unui răspuns oficial transmis GdS de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

Calea București, cele mai multe amenzi

Cele mai multe amenzi din acest an, până pe 10 noiembrie, au fost aplicate pentru haosul de pe strada Calea București. Cei care au efectuat lucrări pe marea arteră au primit, de nouă ori, amenzi cuprinse între 2.047,5 lei și 9.450 de lei. Următoarea stradă ca număr de amenzi este Bariera Vâlcii. Despre condițiile de lucru ale acesteia, GdS a scris, de asemenea, de nenumărate ori. Aici a fost vorba despre cinci sancțiuni, care au pornit de la 2.047,5 lei, ajungând la 8.400 de lei. Totodată, și cei care au efectuat lucrări pe strada Caracal în acest an au fost sancționați de trei ori, cea mai mare amendă fiind de 6.300 de lei. Câte două sancțiuni au fost date și pentru lucrările efectuate pe străzile Brestei, Râului și Nufărului.

Cea mai mare sancțiune, 19.500 de lei

Cea mai mare amendă din acest an a fost dată pe 25 iunie, când o societate comercială care efectua lucrări pe strada Banu Mihalcea din Craiova a fost sancționată cu 19.500 de lei. Amenzi au mai fost date constructorilor de pe străzile Teilor, Bucovăț, Nicolae Titulescu, Bucura, Popoveni, Marin Sorescu, Parângului, Gheorghe Doja, Henry Ford, Buciumului, Aviatorilor, Potelu, Amaradia, Decebal, Libertății, Beethoven, Alexandru Odobescu, Brândușa, Aleea I Primăverii, Ecaterina Teodoroiu, Vântului și Renașterii. Amenzile au fost date în urma acțiunilor și controalelor efectuate privind verificarea condițiilor impuse prin avizele emise și a modului de efectuare a lucrărilor în zona drumului public de către executanții de lucrări.

Dosar penal pentru lucrări nesemnalizate care au dus la accidente

Reprezentanții IPJ Dolj au mai menționat pentru GdS faptul că anumite societăți s-au ales și cu dosar penal pentru că nu au luat măsurile necesare pentru semnalizarea lucrărilor. „Oamenii legii au întocmit și două dosare penale pentru doi executanți de lucrări, în conformitate cu prevederile art. 341, alin. 4, Cod Penal, întrucât au efectuat lucrări în zona drumului public și nu au luat măsuri de semnalizare corespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor și s-au produs accidente de circulație din această cauză. Vă asigurăm, şi pe viitor, de întreaga disponibilitate în ceea ce priveşte clarificarea tuturor problemelor care intră în sfera noastră de competenţă“, au mai transmis reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS