10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeriferia, uitată în mocirlă și gropi

Periferia, uitată în mocirlă și gropi

Tot mai mulți craioveni care locuiesc în cartierele periferice ale orașului se plâng de starea deplorabilă a străzilor. Toate străzile sunt de pământ, care nu au fost niciodată asfaltate și care atunci când plouă sunt pline cu apă și mocirlă.

Localnicii spun că autoritățile au uitat de ei, iar acolo unde s-au făcut lucrări pentru introducerea utilităților, cum ar fi apă, canalizare sau gaze, străzile devin impracticabile. Apa băltește zile în șir pe ele, iar nămolul este la tot pasul. Cu aceste probleme se confruntă craiovenii care locuiesc pe strada Fântâna Popova, Aleea I Șimnic, Calea Brezei și pe strada din spatele Unității de Pompieri, care iese în bulevardul Henry Ford.
Săptămâna trecută, aceste străzi au fost transformate în zone lacustre, în urma ploilor care au căzut din abundență. Localnicii sunt îngroziți că începând de acum și până în primăvara anului viitor vor înota prin apă și prin nămol. „Locuiesc pe strada Fântâna Popova. Strada noastră a ajuns într-o stare deplorabilă, în urma unor lucrări de aducțiune a unei conducte cu apa potabila și a instalării de ceasuri pentru contorizarea consumului.
Lucrarea a fost făcută în grabă, pentru a mai prinde și alte lucrări până la sfârșitul anului, și, ca atare, starea acestei străzi lasă de dorit. Și ulițele de la țară sunt mai îngrijite“, spune George Găleanu într-un e-mail trimis pe adresa redacției GdS. Craiovenii de pe strada Fântâna Popova măcar s-au ales cu rețea de apă, dar acest lucru nu scuză autoritățile sau constructorul pentru că au lăsat strada desfundată.
Pe alte străzi ale orașului nici vorbă de utilități, iar mocirla și hârtoapele fac parte, de ani buni, din peisaj, spre nemulțumirea localnicilor. În această stare este strada Calea Brezei, plină de gropi, fără asfalt, dar care nu duce lipsă de câini fără stăpân.
„Pe strada Calea Brezei sunt mai multe gropi decât pe Marte. Nu mai facem față cu reparațiile la autoturisme din cauza gropilor. Strada este plină de câini. Am sunat la Telefonul Cetățeanului și am rămas cu telefoanele.
Copiii noștri care merg la școală sunt terorizați de haitele de câini. Acum trei zile, fetița mea cea mare a fost atacată de câini. Nimeni nu ia nici o măsură! Un kilometru și ceva de stradă pe care ar putea să îl asfalteze și să introducă măcar un autobuz pentru copii, atât ne-am dori. Când o să se ia măsuri, când o să se întâmple ceva rău?!“, întreabă Lucian Cicea, un locuitor de pe Calea Brezei.

Prin nămol și bălți

În spatele Unității de pompieri de pe bulevardul Henry Ford se află altă stradă uitată de autorități, un drum de legătură între bulevard și un cartier de vile de la marginea orașului. Cei care îl folosesc spun că el este întreținut din banii lor, iar lucrările recente, pentru introducerea rețelelor de apă și de electricitate, le-au distrus și bruma de drum.
„În spatele unității de pompieri de pe strada Ford se află o stradă uitată de autorități. De 15 ani, cei care locuiesc acolo întrețin drumul din banii lor, iar de o lună Electrica și Regia de Apă au distrus toată munca oamenilor, au săpat pe ambele părți, au plecat și au lăsat dezastru în urma lor. Păcat de noi, că am dat zeci de milioane să facem drumul practicabil, iar cei care erau obligați să-l întrețină dorm liniștiți!
Au plecat după ce au săpat și au lăsat dezastru, inclusiv în fața unității, un șant săpat în asfalt, nu l-au astupat cum trebuie.
Primarul Craiovei, dacă ar fi întrebat, nu ar ști sigur de existența drumului“, spune Alina Calangiu într-o sesizare transmisă GdS.
Pe Aleea IV Șimnic, ploile i-au luat pe sus pe cei care locuiesc în zona dintre calea ferată și Centura de Nord a orașului. Unele case de aici au fost înconjurate de ape, care vor avea nevoie se mult timp ca să se retragă.
Am mers și noi ieri pe aceste străzi și acum, la câteva zile bune de la oprirea ploilor, străzile respective sunt pe alocuri pline de bălți. Mocirla în care se afundă autoturismele și prin care locuitorii trebuie să treacă zilnic se întinde dintr-o parte în alta a drumului. Acolo unde s-au făcut lucrări pentru introducerea utilităților, urmele șanțurilor și gropilor lăsate de izbeliște sunt o dovadă a ceea ce susțin craiovenii care locuiesc aici și care încearcă să tragă un semnal de alarmă, ca autoritățile să-și aducă aminte și de ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS