17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeţinuţii de la Penitenciarul Craiova, actori într-o piesă de teatru

Deţinuţii de la Penitenciarul Craiova, actori într-o piesă de teatru

Deținuții custodiați de Penitenciarul Craiova au susținut, ieri, pe scena Casei de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova, spectacolul de teatru “Pacea cu zmeii”, de Valeriu Butulescu.
Aceasta a fost prima reprezentație dintr-o serie de spectacole de teatru ce vor avea loc în comunitate, iar intrarea a fost liberă. Evenimentul face parte din Săptămâna Educaţiei Permanente – Festivalul Şanselor Tale, ediţia a XVI-a, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi sub egida Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”, în perioada 9-15 noiembrie 2015.

Cei 5 actori amatori, custodiați de Penitenciarul Craiova, s-au implicat cu pasiune în realizarea spectacolului regizat de doamna subcomisar Ramona Cone, educator în cadrul locului de deținere.
Premiera spectacolului ,, Pacea cu zmeii’’ a avut loc în clubul deținuților, în data de 29 octombrie 2015,  fiind încununarea pregătirilor care s-au desfășurat pe parcursul ultimelor 3 luni și a fost apreciată de persoanele private de libertate prezente la eveniment.

Piesa de teatru a fost selecționată să participe în data de 18 noiembrie 2015 la Festivalul MultiArt pentru deținuți, secțiune distinctă în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul “Nottara” din București.

Piesa “Pacea cu zmeii” de Valeriu Butulescu este o reinterpretare a basmului „Făt – Frumos si Ileana Cosânzeana”. Acțiunea se petrece în zilele noastre și face trimitere la problematica existențială a celor care cândva au avut un statut și nu pot accepta decăderea. Aduce în prim plan nerozia oamenilor, mândria, neacceptarea condiției. Piesa are o nota de sarcasm și umor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS