6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLansarea albumului de artă Alina Roșca, la TNC

Lansarea albumului de artă Alina Roșca, la TNC

Cu ocazia lansării albumului de artă Alina Roșca, publicul va putea admira și lucrări ale artistei în cadrul unei expoziții (FOTO: facebook Alina Roşca)
Cu ocazia lansării albumului de artă Alina Roșca, publicul va putea admira și lucrări ale artistei în cadrul unei expoziții
(FOTO: facebook Alina Roşca)

Sala „Ia te uită!“ a Teatrului Național „Marin Sorescu“ găz­­duiește mâine, de la ora 17.00, lan­sarea albumului de artă Alina Roșca. Lucrarea poartă amprenta profesorului și academicianului Mircia Dumitrescu, în colaborare cu Orbann Ana-Maria, și a văzut lumina tiparului în anul în care artista ar fi împlinit 55 de ani, la 24 de ani de la tragica sa dispariție. Albumul cuprinde cele mai reprezentative lucrări realizate de Alina Roșca și cele mai importante cronici, antume sau postume, despre activitatea ei artistică, completată de note biografice relatate de mama ei, Silvia Roșca, precum și un jurnal din perioada 1979-1982. Cuvântul înainte și selecția de texte critice aparțin Luizei Barcan, printre cei care semnează numărându-se autori ca Marin Sorescu, Ion D. Sîrbu, Horia Dulvac, Carmen Popescu, C. Preda, prof. Victor Păianu, Ioana Dinulescu, Horia Horșia, Mircea Ștefan Cioroiu, Paul Diaconescu, prof. Ștefan Brădiceanu, Francois Pamfil și alții.
Alina Roșca a fost unul dintre cele mai promițătoare talente ale graficii și gravurii din România pre și postdecembristă, al cărei destin uman și artistic a fost frânt la numai 31 de ani. Cu această ocazie va fi vernisată și o expoziție de grafică din lucrările artistei. La eveniment vor fi prezenți academicianul Mircia Dumitrescu, Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române, Mircea Cornișteanu, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu“, prof. Magda Buce Răduț, critic de artă, scriitorul Horia Dulvac și, nu în ultimul rând, Silvia Roșca, mama artistei. Moderator al întâlnirii este scriitorul Nicolae Coande. Intrarea publicului este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS