10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevi din şase ţări, în vizită la Liceul de Arte

Elevi din şase ţări, în vizită la Liceul de Arte

791G1298_01.MOV.Still001

La Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova se află, în această săptămână, 40 de elevi din Finlanda, Polonia, Turcia, Italia, Croaţia şi Bulgaria. Ei au astfel posibilitatea să vadă cum se predă în şcolile româneşti, să afle despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti, să viziteze cele mai frumoase locuri ale Craiovei. Toate acestea în cadrul proiectului European Erasmus + „Young Citizens of Europe“.
„Accesul la o educaţie de calitate pentru oamenii ameninţaţi de excluderea socială este una dintre problemele inegalităţii sociale în Europa. Mulţi elevi părăsesc şcoala mult prea devreme, ceea ce duce la adâncirea problemelor sociale. De aceea, Liceul de Arte «Marin Sorescu», în dorinţa de a încerca să schimbe această tendinţă negativă, s-a implicat în programul Erasmus+ al Comisiei Europene, mai exact într-un parteneriat strategic în domeniul educaţiei“, a menţionat Lucia Croitoru, managerul Liceului de Arte.
Aproximativ 700 de elevi de gimnaziu şi 140 de profesori din cele şapte ţări au fost implicaţi în acest proiect pe parcursul celor doi ani. Prima întâlnire de proiect din cadrul activităţilor de învăţare a avut loc în Polonia, ţara coordonatoare. Elevii au fost găzduiţi de familiile elevilor polonezi şi au participat la ore împreună cu colegii din Gdynia, oraşul gazdă. A doua activitate de învăţare a avut loc în Bulgaria, la Pleven, elevii au participat la activităţi sportive, lecţii de istorie, de engleză, de artcraft, de cultură şi civilizaţie, de muzică şi dansuri tradiţionale, dar şi de limbă bulgară. A treia activitate a avut loc în Italia, la San Giovanni la Punta, iar a patra întâlnire s-a desfăşurat în Croaţia, la Vinkovci, sub semnul implicării sociale şi strângerii legăturilor dintre parteneri, dar şi dintre elevi şi comunitatea locală.
„Acum a venit rândul României să găzduiască activităţile parteneriatului european Erasmus+ cu tema generoasă Valori Europene. Oaspeţii vor lua lecţii de limba română, arte plastice, istorie, geografie, vor avea loc dezbateri ce pornesc de la eseuri ale elevilor din cele şapte ţări participante. Invitaţii vor vizita Grădina Botanică, Primăria Craiova, Muzeul de Artă, Universitatea din Craiova“, a adăugat prof. Emanuela Ciolacu, coordonator proiect, Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Întâlnirea se va încheia oficial vineri, 13 noiembrie, cu vernisajul expoziţiei comune European Values, la ora 10.30, şi concertul pregătit de elevii şi profesorii Liceului de Arte „Marin Sorescu“, la ora 11.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS