10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljINTERFAȚA 3, un spectacol experimental

INTERFAȚA 3, un spectacol experimental

(FOTO: Andrei_Gindac)
(FOTO: Andrei_Gindac)

Asociaţia dramAcum aduce mâine, de la ora 19.00, în Sala „I.D. Sârbu“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, spectacolul „INTREFAŢA 3“.
Proiectul este o investigație dramaturgică asupra mecanismelor discriminării, un spectacol experimental în care inovația tehnologică generează sunet și lumină.
În cadrul reprezentaţiei, se folosește monitorizarea în timp real prin electroencefalogramă pentru a produce muzică. Cinci spectatori vor fi monitorizați cu aparatură EEG wireless, iar activitatea lor cerebrală va determina sunetul spectacolului.
Monitorizarea EEG produce o hartă auditivă și vizuală a emoțiilor spectatorilor sub forma sunetului, dar și a luminilor spectacolului, a căror culoare este determinată de activitatea electrică cerebrală.
În cadrul spectacolului sunt utilizați algoritmi pentru recunoașterea emoțiilor pe baza EEG.
Spectacolul documentează și cazuri recente de discriminare pe criterii etnice sau de orientare sexuală în România, realizând o radiografie a ospitalității față de cei diferiți.
„Cred că spectacolul «INTERFAȚA 3» a pornit de la mai multe mirări pe care mi le provoacă lumea care mă înconjoară, cea mai puternică fiind legată de clivajul cultural între populația majoritară și etnicii romi“, menţionează într-un comunicat de presă regizorul Alexandru Berceanu.
Echipa spectacolului „INTERFAȚA 3“ a avut până acum reprezentaţii în Timişoara, Oradea. Târgu Mureş, Baia Mare, Bistrița, Suceava.
După Craiova, spectacolul se va juca, pe 12 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea.
Intrarea este liberă. Copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS